Verkkokauppias vetää takaisin hengenvaarallisia tuotteita – ”löydetty useita puutteita”

Viisi tuotetta, joihin liittyy riskejä, löydetty vain kahden kuukauden sisällä.

Putoamisvaara, riski kuristua ja murtaa niska - yksikään pikkulapsen vanhempi ei halua mitään tällaista kaupan päällisiksi, kun hankkii lasten tarvikkeita. Riskit ovat pahin mahdollinen skenaario. Ehandel huomasi äskettäin Ruotsin Kuluttajaviranomaisen sivulla, että Jollyroom on vetänyt takaisin viisi tuotetta, joihin liittyy erilaisten vakavien vammojen vaara. Tuotteet on poistettu markkinoilta lyhyen ajan, vain kahden kuukauden sisällä.

Ehandelin sisarsivusto oli yhteydessä verkkokauppiaaseen kysyäkseen tarkemmin asiasta. Yhtiön toimitusjohtaja Mattias Jacobsson kertoo, että kyseessä on paremmat sisäiset kontrollit.

Ilmoitus

Pohjoismaiden suurimpana toimijana lasten- ja vauvojen tarvikkeiden alueella meillä on suuri ja vastuullinen tehtävä varmistaa, että markkinoilla olevat tuotteet ovat turvallisia. Minulla ei ole dataa koskien ulkoisia kontrolleja ja siksi en voi kommentoida sitä. Voin kuitenkin todeta, että systemaattinen työ sisäisesti ja kasvanut sisäinen fokus tuoteturvallisuudessa on johtanut siihen, että löydämme aiempaa enemmän mahdollisia puutteita tuotteissa, kuin mitä aikaisemmin, hän sanoo Ehandelille.

Tuotteiden joukossa, joita on nyt pyydetty palauttamaan, löytyy muun muassa tasapainosilta, jossa olevaan aukkoon lapsi voi työntää päänsä ja juuttua siihen. Pallomeren kulmissa olevat kepit saattavat puolestaan irrota ja johtaa vammoihin, esimerkiksi silmissä. Yhdestä sängystä löytyi kielletty rakennelma, mikä voi johtaa putoamisvaaraan. Miksi näin monta tuotetta on vedetty takaisin juuri nyt?

Teemme aina töitä varovaisuusperiaatteella ja otamme aina varman valinnan, epävarman sijaan, mitä tulee takaisinvetoihin ja se voi olla syynä siinä, että näitä on ollut tavallista enemmän viime aikoina, Mattias Jacobsson sanoo.

Verkkokauppiaana meillä on suuri etu takaisinvetojen yhteydessä, meillä on kaikki yhteystiedot asiakkaille ja voimme kommunikoida heidän kanssaan toimivalla tavalla.

Mitä teette taataksenne suuren, mutta kuitenkin takuulla turvallisen valikoiman?

Kunnianhimona on tehdä entistä paremmin töitä tuotteiden turvallisuuden takaamiseksi markkinoilla tulevaisuudessa, investointien, osaaminen vahvistamisen ja fokuksen kautta. Meidän visiomme on nolla, mutta jos löydämme tuotteen, jossa on potentiaalisia riskejä, niin emme epäröi sen takaisin vetämistä, jos näin on tehtävä.

 

”Merkillistä”

Se, että tuotteet on poistettu Jollyroomilta ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niitä voisi ostaa muualta. Esimerkiksi verkkokauppiaat ulkomaille voivat hyvinkin tarjota tuotteita valikoimassaan. Kun Ehandel tutki asiaa, kuvassa oleva ruokailutuoli löytyi esimerkiksi muiden kotimaisten verkkokauppiaiden valikoimasta.

Ilmoitus

Minusta se on merkillistä, että tuotteita, jotka me olemme vetäneet takaisin, ja tehneet töitä saadaksemme ne pois markkinoilta, myydään edelleen kansainvälisillä toimijoilla ja ruotsalaisille kuluttajille, Mattias Jacobsson sanoo.

 

Nyt takaisinvedetyt tuotteet

  • Cloudberry Castle
  • Klups Bedside Crib
  • Roba Sit Up III
  • Alice & Fox balansbro
  • JLY Matstol