Verkkokauppias vaihtoi muovipakkauksiin – asiakkaat nousivat takajaloilleen

Pakkausta ei voi edes kierrättää Britanniassa.

 

Ilmoitus

Brittiläiset kuluttajat nousivat takajaloilleen Amazonin vaihtaessa osan pakkauksistaan muoviin. Uusi paketti on muovinen kirjekuori, jonka kierrättäminen maassa on mahdotonta.

The Guardian –lehden mukaan brittiläiset ympäristöorganisaatiot ovat reagoineet asiaan negatiivisesti eikä kritiikki sosiaalisissa medioissa ole ollut imartelevaa sekään. ”Suuri askel taaksepäin”, verkkojätin asiakas kommentoi lehdessä.

Amazon vastasi kritiikkiin The Guardian-lehdessä:

- Meidän tehtävämme on toimittaa kaikkein paras asiakaspalvelu. Teemme töitä valmistajien kanssa kaikkialla maailmassa parantaaksemme pakkaustemme muotoilua ja esitelläksemme uusia, kestäviä pakkauksia, joista on asiakkaillemme iloa, vähentää jätettä, ja olla varmoja siitä, että tuotteet menevät asiakkaille vahingoittumattomina.

 

Vasta maanantaina Amazon ja 181 muuta yritystä raportoivat uudesta sopimuksesta, jonka mukaan he muun muassa sitoutuvat olemaan ympäristöystävällisiä niin pitkälle kuin mahdollista.

Verkkojätti kuljettaa arvion mukaan neljästä viiteen miljardiin pakkausta vuodessa. He vastaavat niin ikäänsä kuuntelevansa asiakkailta tulevaa palautetta.

Ilmoitus