Verkkokauppiaita rasittavat huijaukset – norjalaisyhtiö havainnut jo 190 huijausputiikkia

Erittäin kattava bluffi Facebookissa.

Norjalainen verkkokauppa Amok Equipment, joka myy premium-segmentin riippumattoja, on menestynyt pandemian keskellä. Yhtiö myi viime vuoden aikana 30 miljoonalla Norjan kruunulla, mikä on tuplaus edellisvuoteen verrattuna. Menestyksellä on kuitenkin kääntöpuolensa.

Norjalaisen E24:n mukaan yhtiö on joutunut kattavan huijauksen kohteeksi Facebookissa ja Instagramissa. Toisin sanoen jotkin muut yritykset laittavat sinne mainoksia, joissa he väittävät myyvänsä Amokin riippumattoja huokeaan hintaan.

Ilmoitus

Ilmoituksia klikkaamalla ei kuitenkaan päädy Amokin sivustolle vaan jonnekin muualle, jossa sama riippumatto vaikuttaa olevan myytävänä. Ostajat saattavat pettyä, koska heille lähetetään vain joko tavallinen, halpa riippumatto tai ei mitään.

Amok on löytänyt lehden mukaan tähän mennessä yli 190 putiikkia, jotka väittävät myyvänsä heidän riippumattojaan.

Tämä alkoi taas perjantaina. Keväisin ja loppukesästä tulee aina aalto. Raportoimme tämän Facebookille, mutta voi mennä aikaa ennen kuin ilmoitukset suljetaan ja sitten ne taas pomppaavat vähän ajan kuluttua uudestaan, Amoksin yksi perustajista, Steinar Bukve Witsø sanoo E24:lle.

Hänen mukaansa yksi haasteista on se, ettei Facebook poista ilmoituksia, jos ei pysty todistamaan, että Amok-tuotemerkkiä on käytetty ilman lupaa. Huijarit saattavat ohittaa tämän esimerkiksi poistamalla Amokin logot. Ongelma ei ole uusi, kuten myös E24 kirjoittaa, ja suuremmatkin yritykset ovat joutuneet vastaavan kohteeksi.

Witsø on sitä mieltä, että Facebook ansaitsee rahaa huijausilmoituksilla, mikä voisi vaikuttaa heidän intoonsa poistaa ne. Tämän Facebook kiistää. Heidän mukaansa huijausilmoitukset maksavat paitsi resursseja, myös luottamusta. E24:lle annetun julkilausuman mukaan ilmoittajat, jotka jäävät kiinni huijauksista alustalla pysäytetään tulevaisuudessa.

Asiasta uutisoi norjalainen E24.