Verkkokauppakuningas möi 80 000 kappaletta “Hedelmien kuningasta” minuutissa

Alibaba ja Thaimaa sopivat 428 miljoonan dollarin kauppasopimuksen.

Ilmoitus

Alibaban perustaja Jack Ma vieraili hiljattain Bangkokissa investoimassa miljoonia Thaimaan verkkokauppaan sekä muuten edistämässä Kiinan ja Thaimaan välisiä kauppasuhteita. Samalla Jack Ma halusi osoittaa verkkokaupan voiman käynnistämällä erikoisen kampanjan Tmallilla, Alibaban markkinapaikalla.

Kyseinen kampanja koski durio-hedelmää, jota myös kutsutaan hedelmien kuninkaaksi Kaakkois-Aasiassa, jossa durio on erittäin arvostettu ja haluttu hedelmä. Durio on siitä erityinen hedelmä, että sillä on erittäin vahva haju, jopa useimpien kuvottavana kokema löyhkä, joka läpäisee kaikki mahdolliset muovikelmut, jopa tölkittämisen jälkeen lemu on vahvana ilmassa.

Hinta nousi

Mahdollisesta löyhkästä huolimatta, kauppa kävi tosi kuumana kun Jack Ma avasi hedelmän kaupankäynnin. Minuutin sisällä Tmall möi 80 000 hedelmää. Thaimaan kauppaministeri lahjoitti Jack Malle erityisen hienon durion sen jälkeen, kun Alibaba ja Thaimaa olivat solmineet 428 miljoonan dollarin kauppasopimuksen.

- Kiinasta on muodostumassa maailman suurin kuluttajamarkkina, jota vauhdittaa tulonkasvu ja kasvava keskiluokka, johon nyt jo kuuluu 300 miljoona ihmistä. Kiina avaa oviaan edelleen kansainväliselle kaupalle, ja nyt on kauppaan panostavilla mailla loistava tilaisuus viedä tuotteita Kiinaan, Jack Ma sanoi tiedotustilaisuudessa Bangkokissa.

Thaimaalaisen lehdistön mukaan durion hinta on noussut useimmilla markkinapaikoilla Thaimaassa, Tmall-kampanjan jälkeen. Verkkokauppamyynnin jälkimainingeissa ykkösluokan hedelmät ovat monessa paikasssa loppunmyytyjä.