Verkkokauppajätti Ellos otti 3 miljoonaa euroa takapakkia

Matka postimyynnistä verkkokaupaksi vaatii rahaa.

Viime viikolla kerroimme kuinka Ellos-konsernin kodinsisustusliike Jotex näytti ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kasvua ja nousi 20 miljoonan euron liikevaihtoon.

Ilmoitus

Ellos itse, Ellos AB, joka on aiempina vuosina osoittanut myönteistä kasvua, otti sen sijaan takapakkia 3,3 miljoonaa euroa vuonna 2017 tilinpäätöksen mukaan.

Liikevaihto päätyi 87 miljoonaan euroon Ellos AB:n osalta, kun se edellisenä vuonna oli reilut 90,5 miljoonaa. Pienentynyt liikevaihto johtuu yrityksen mukaan päättyneeseen yhteistyöhön konsernissa.

- Elloksen nettoliikevaihdossa oli 3,3 miljoonan euron lasku, mikä johtuu päättyneestä yhteistyöstä aikaisemman konserniyhtiön kanssa. Tämä on vaikuttanut nettoliikevaihtoon 4,4 miljoonalla, yritys tiedottaa.

”Hyödynnetään digitaalinen kauppa”

Elloksessa on tapahtunut paljon muutoksia viime vuonna ja postimyyntiyrityksen siirtyminen verkkokaupaksi on johtanut siihen, että isoja järjestelmiä on jouduttu vaihtamaan. Nämä investoinnit ovat maksaneet 13 miljoonaa euroa.

- Ellos AB toteutti maaliskuussa uuden verkkokauppa-alustan ja täysin uudet IT-järjestelmät, jotka antavat edellytykset hyödyntää täysillä digitaalisen kaupan ja markkinoinnin. Investointi viime vuonna nousi 1,3 miljoonaan euroon ja projektin kokonaisinvestointi nousee 12,9 miljoonaan euroon.

Yhtiö on jatkanut työntekijöiden irtisanomisia ja palkannut uusia, hankkiakseen sen pätevyyden, jota tarvitaan verkkokaupassa.

Lue myös: https://ehandel.fi/elloksen-kodinsisustuskauppa-kasvaa-ensimmaista-kertaa-vuosiin/

Ilmoitus