Verkkokauppajätin liikevoitto kasvoi 1100 prosenttia

Liikevaihto toisella vuosineljänneksellä 46,5 miljardia euroa.

Amazonin shoppailujuhla Prime Day oli menestys ja menestys näyttää vain jatkuvan. Huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana yrityksen liikevaihto nousi 52,9 miljardiin dollariin eli noin 46,5 miljardiin euroon. Amazon kertoi luvuista tuoreessa vuosineljännesraportissaan.

Ilmoitus

Mutta vaikka myynnin kannalta näyttääkin hyvältä, niin tulossivulla Amazonilla näyttääkin vasta loistavalta. Verkkokaupan liikevoitto verojen jälkeen nousi 2,5 miljardiin dollariin eli vajaaseen 2,2 miljardiin euroon. Edellisvuonna samaisella ajanjaksolla luku oli 197 miljoonaa dollaria. Reutersin mukaan liikevoitto on Amazonin suurin koskaan.

”Haluaa kaikkien käyttävän Alexaa”

Jo pitemmän aikaa on katsottu, että omien tuotemerkkien esilletuominen on hyvä tapa saada parempaa myyntikatetta, ja näin näyttää olleen myös Amazonin kohdalla. Tiedotteessa yritys nostaa erityisesti esille digitaaliseen assistenttiin Alexaan kohdistettujen yksiköiden myynnin.

- Haluamme, että asiakkaat voivat käyttää Alexaa missä tahansa ovatkin. Kymmeniätuhansia kehittäjiä yli 150 maassa rakentaa parhaillaan uusia yksiköitä, joissa voidaan käyttää Alexa Voice Serviceä, ja kuluneen vuoden aikana Alexa-aktivoidut yksiköt ovat kolminkertaistuneet, kertoo Amazonin toimitusjohtaja tiedotteessa.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana Amazon ennustaa 23 ja 31 prosentin välistä kasvua edellisvuoteen verrattuna.