Verkkokauppa murskaa fyysisen kaupan – 90 000 työpaikkaa katosi vuodessa

Määrät ovat vain yhden maan luku.

Yhä useammin olemme saaneet lukea raportteja klassisista vähittäiskauppiaista, jotka ovat joutuneet supistamaan toimintaansa kasvavan verkkokaupan takia. Yksittäin yritykset eivät juuri puhu suurista luvuista, mutta kun kaikki yritykset kootaan yhteen, niin supistaminen näkyy melko suurelle määrälle ihmisiä.

Ilmoitus

Muutoksen myötä perinteiset kauppatyöt katoavat tai ainakin osittain korvataan uusilla. Brittiläisen uutissivusto MailOnlinen mukaan lähes 90 000 ihmistä on sanottu irti vähittäiskaupasta Iso-Britanniassa viimeisen vuoden aikana. Muun muassa kasvava verkkokauppa on osasyy siihen, että kaupat ovat joutuneet vähentämään työvoimaa. Luvut ovat peräisin The British Retail Consortiumin tutkimuksesta.

Vastaa 2,8 prosenttia kaikista kauppatöistä

Tarkka luku 89 600 tarkoittaa sitä, että 2,8 prosenttia Iso-Britannian kaupan alalla työskentelevistä on joutunut jättämään työnsä. Sivusto kertoo esimerkkeinä muun muassa House of Fraserin ja Marks & Spencerin, jotka ovat vähentäneet henkilöstöä. Molemmat ketjut ovat aikaisemmin ilmoittaneet suunnittelevansa liikkeidensä sulkemista.

Yhtään valoisammalta ei näytä kivijalkakaupoille kuluvanakaan vuonna. 19 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kaupallisista yrityksistä pelkää joutuvansa irtisanomaan henkilöstöä tulevien 12 kuukauden aikana. Viime vuonna luku oli 15 prosenttia.