Verkkokauppa Macy’sin pelastus

Verkkokaupasta saatu liikevaihto kasvoi kaksinumeroisella prosenttiluvulla.

Ilmoitus

Maailman suurimpiin tavarataloketjuihin kuuluvan Macy's teki odotettua paremman osavuosituloksen. Liikevaihto nousi 2,3 prosenttia vertailukaudesta 5,40 miljardiin dollariin. Uutistoimisto Reutersin mukaan tämä vastasi analyytikoiden ennustetta.

Vahvan joulumyynti odotetaan vielä paisuttavan Macy'sin loppuvuoden tulosta, ja yhtiö nosti tilikauden 2018 tulosennustettaan. Macy´s ennustaa tilikauden 2018 osakekohtaisen tuloksen asettuvan 4,10-4,30 dollariin, kun aiempi ennuste oli 3,95-4,15 dollaria.

Kivijalkakauppoja suljettiin - verkkokauppa paikkasi

Arvopaperi.fi kertoo, että Macy's on sulkenut yli sata myymälää ja irtisanonut tuhansia työpaikkoja kolmen vuoden aikana. Verkkokauppa on ollut syy tähän. Mutta verkkokaupan ansiosta yhdysvaltalaisen tavaratalojätin käyrä on myös nyt kääntynyt nousuun -  verkkokaupasta saatu liikevaihto kasvoi kaksinumeroisella prosenttiluvulla viime vuodesta.

- Olemme valmiina neljänteen kvartaaliin. Kuluttajien luottamus talouteen on vahvaa, verkkokauppa käy todella vauhdikkaana. Myymälöiden myynti on terveellä pohjalla neljännelle kvartaalille mentäessä, yhtiön toimitusjohtaja Jeff Gennette kommentoi amerikkalaiselle talousuutiskanavalle CNBC:lle.