Verkkokauppa kasvaa hurjaa vauhtia – Taitonetti rekrytoi 10 uutta työntekijää

Suurin käytettyjen tietokoneiden vähittäismyyjä.

Ilmoitus

Käytettyihin tietokoneisiin erikoistunut Taitonetti Oy on kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana yli 200 prosenttia. Kasvun myötä Taitonetti on noussut Suomen suurimmaksi käytettyjen tietokoneiden vähittäismyyjäksi. Kasvu jatkuu vahvana myös kuluvalla tilikaudella ja ennustaa yli 100 prosentin kasvua kuluvalle tilikaudelle.

- Jos kasvu jatkuu koko tilikauden näin vahvana, arvioimme tarvitsevamme seuraavan 12 kuukauden aika noin 10 työntekijää lisää. sanoo Taitonetin toimitusjohtaja Mikko Veijola, lehdistötiedotteessa.

Ruotsinkielisiä kaivataan

Rekrytoinnin haasteet on huomattu myös Taitonetti Oy:ssä.

- Olemme etsineet pidemmän aikaa ruotsin kieleen osaajia Ruotsin markkinoille suunnattuun verkkokauppaamme. Oulu taitaa olla pahimmoilleen välikädessä ruotsinkielen osaajien suhteen. Meillä ei juuri ole suomenruotsalaisia ja Ruotsin rajakin on pahimmoileen kaukana. Taitonetissä on pulaa myös erityisosaajista. Veijolan mukaan verkkokaupan vallatessa jatkuvasti alaa voisivat myös oppilaitokset herätä ja painottaa koulutuksessa enemmän verkkokauppaosaamista. Digitaalisen kaupankäynnin osaajista tulee vielä kova kilpailu. Veijola ennustaa.

Suurin osa verkkokaupasta

Taitonetillä on kivijalkamyymälä Oulun Limingantullissa sekä verkkokaupat Suomessa ja Ruotsissa. Taitonetin myynti jakaantuu siten, että verkkokaupasta tulee 2/3 osaa myynnistä ja kivijalasta 1/3.

- Verkkokaupassa myynti kasvaa selvästi nopeammin kuin kivijalkakaupan myynti. Verkkokauppa valtaa vääjämättä kaupanalaa. Taitonetti etsii tällä hetkellä muun muassa erityisosaajia Suomen ja Ruotsin verkkokauppoihinsa, kokenutta yritysmyyjää sekä videoblogin pitäjää markkinointitiimiin. Erityisesti nuoret on haastava kohderyhmä markkinoinnin suhteen. Haluamme kokeilla erilaisia markkinointikanavia ja olemme pohtineet peleistä kiinnostuneen vloggaajan palkkaamista, päättää Veijola.

LUE MYÖS: Fortnite-peli siivitti taitonetti.fi -verkkokaupan hurjaan kasvuun – liikevaihto kaksinkertaistui

 

Ilmoitus