Ebay irtisanoo 274 – kustannukset liian suuret

9 prosentin kasvu ei auttanut.

Toinen vuosineljännes on takana ja Ebay saavutti 2,6 miljardin dollarin liikevaihdon kyseisellä ajanjaksolla. Luku vastaa 9 prosentin kasvua, uutissivusto Retail Driven mukaan.

Ilmoitus

Luvut eivät kuitenkaan näytä riittävän. Ebay on ilmoittanut suunnitelmistaan irtisanoa San Franciscon alueelta 274 henkilöä.

Ebay, joka on katsonut olevansa Yhdysvaltojen verkkokauppiaiden ykkönen, tuntee koko ajan koventuneen kilpailutilanteen Amazonin suunnalta, joka on myös panostanut markkinapaikkaansa. Kamppailu on kasvattanut Ebayn kustannuksia ja toisella vuosineljänneksellä yrityksen käyttökate on laskenut 15,4 prosenttiin. Viime vuonna luku oli samaisena aikana 19,8 prosenttia.

”Täytyy olla kestäviä”

Ebay on satsannut muun muassa markkinointiin ja joustavampiin toimitusvaihtoehtoihin, jottei yritys menettäisi asemaansa markkinoilla. On edelleen epäselvää mitä hyötyä nämä henkilöstövähennyksien lisäksi tuovat yritykselle, mutta yrityksen toimitusjohtaja Devin Wenig in optimistinen.

- Meidän on oltava kestäviä ja johdettava yritystä pitkäjänteisesti eikä vain katsottava huonoja puolia huonojen lukuja takia, Wenig kommentoi Ebayn selvityksessä.

Pääkonttori kärsii eniten?

Ebay ei kerro varsinaisia syitä miksi irtisanomisiin ryhdytään. Kyseessä on kuitenkin ”pysyvät irtisanomiset”. Suurin osa kyseisistä työpaikoista – 228 kappaletta – sijaitsevat San Josessa, jossa Ebayllä on pääkonttori.