Verkkokauppa Freddystore sai nuhteita Ruotsissa puolialastomasta peppumallista

Peppu ei kuitenkaan ollut ongelma.

Verkkokauppa ja muotimerkki Freddy on tuomittu sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä mainoksessa. Kyseessä on Freddystoren ruotsalaisilla Facebook-sivuilla julkaistusta mainoksesta. Mainoksessa on yläosattomissa oleva malli, joka työntää peppuaan kohti kameraa.

Ilmoitus

Mainoksesta teki ilmoituksen Ruotsin Naisryhmä, joka katsoi kuvan esineellistävän.

- Ilmoittajan mukaan kuva esineellistää koska kuvan keskipisteenä on naisen takapuoli, paljas yläosa sekä rinnat. Kuva on rajattu juuri takapuolen alle, joka vahvistaa esineellistämistä. Naisen poseeraaminen on lisäksi vahvasti seksuaalinen. Mainos halventaa naisia, Ruotsin Naisryhmän on kerrottu sanoneen ilmoituksessaan.

”Peppu on keskipisteenä”

Freddystore on ottanut vastaan kritiikin, mutta nostaa samalla esille sen faktan, että heidän tuotteensa tarkoitus on antaa ”pepulle nostava vaikutus” ja siksi peppu keskipisteenä on perusteltua.

- Mainostajalle tuotteen yksityiskohdat ovat tärkeitä ja juuri pepun kohdalla nämä näkyvät parhaiten, kerrotaan Freddy Store AB:n huomauttaneen.

Mainosoikeusasiamies on osittain samaa mieltä eikä ”peppu” tunnu olevan se seikka, josta yritys sai nuhteita, vaan alastomasta yläosasta, jonka katsottiin olevan turha.

- Lautakunta katsoo, että nainen esitellään seksiobjektina, koska hän on yläosattomissa ja poseeraus saa rinnat osaksi näkymään. Tällä on tavallaan tietty yhteys markkinoitaviin housuihin, jotka naisella on päällä, mutta lautakunta ei pidä perusteltuna että nainen on yläosattomissa, mainosoikeusasiamies toteaa.

Freddystore kertoo ottaneensa opikseen kritiikistä ja he pyrkivät jatkossa siihen, ettei samankaltaisia ilmoituksia enää tule.

Ilmoitus