Verkkokauppa.com listasi koronavuoden elektroniikka ja välinenousijat

Suomalaiset hamstraavat nyt pizzauuneja, sähköpöytiä, ompelukoneita ja robotti-imureita.

Pandemia iski ja ihmiset panostavat nyt aiempaa enemmän kotona olemiseen ja kotitoimistoon. Näin Verkkokaupan.comin juuri julkaiseman datan mukaan. Edellisvuoteen verrattuna käyntien määrä Verkkokauppa.comin sivuilla on kasvanut yli kymmenellä miljoonalla käynnillä ja varsinkin uudet ryhmät ovat lähteneet kokeilemaan verkko-ostamista.

Yhä useampi tuoteryhmä mielletään nyt mahdolliseksi ostaa verkosta. Koronan patistama muutos suomalaisten ostomieltymyksissä on eittämättä pysyvä. Yhtä aikaa verkkokaupassa ollaan samalla tavalla tarkkoja kuin myymälässäkin: tuotteiden ominaisuuksia vertaillaan ja tuotetietoja selvitetään tarkkaan, vaikka ostos tehtäisiinkin verkon kautta klikkaamalla, Verkkokauppa.comin kaupallinen johtaja Vesa Järveläinen kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

 

Pizzauunit menevät kuin kuumille kiville

Verkkokauppa.com kertoo, että sähköpoytien ja näyttöjen suosio on kasvanut koko vuoden. Esimerkiksi sähköpöytien myynti on kasvanut hulppeat 750 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Etätyöläiset hankkivat myös kirkas- ja älyvaloja. Pelkästään kirkasvaloja on myyty tänä vuonna moninkertaisesti edellisvuoteen verrattuna.

Pandemian vuoksi ihmiset ovat viettäneet paljon aikaa kotona ja käsillä tekeminen sekä kotona harrastaminen on kasvanut.

Vuoden kuumin nousija Verkkokauppa.comilla on pizzauuni, jota voi käyttää myös sisätiloissa. Pizzauunien myynti on kasvanut tuoreen datan mukaan 90 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.

Koronavuonna suomalaiset ryhtyivät harrastamaan kotona, sillä esimerkiksi ompelukoneiden ja erilaisten käsityövälineiden suosio kasvoi roimasti. Kiinnostus ompelukoneisiin on kasvanut vahvasti läpi vuoden, ja myynti on koko vuoden osalta harpannut 140 prosenttia ylöspäin, Järveläinen kertoo.

 

Tästäkö vuoden joululahja?

Myös kodinelektroniikan trendit ovat selvät, sillä automatisoidut tuotteet, kuten robotti-imurit ja älyohjelmoidut pesukoneet ovat vakiinnuttaneet asemansa myydyimpien tuotteiden joukossa.

Ilmoitus

Yksittäisistä tuotteita hurjimman nousun on tehnyt Relax-saunavasta. Se on kierrätettävästä materiaalista käsityönä valmistettu kestotuote, jonka suosio on ponkaissut kasvuun varsinkin nyt joulukuussa.

Kestosaunavihtoja myydään tällä hetkellä yli kaikkien odotuksiemme. Povaammekin kestosaunavihdasta tulevan joulun hittilahjaa, Verkkokauppa.comin Vesa Järveläinen sanoo.