Verkkokauppa.com hyvässä vauhdissa – 3,4 miljoonan euron liikevoitto

Verkkokauppa.comin kolmas vuosineljännes sujui jopa odotettua paremmin.

Ilmoitus

Factsetin keräämä konsensusennuste odotti Verkkokauppa.comilta heinä-syyskuussa 2,0 miljoonan euron voittoa, mutta tulos jäi lopulta peräti 3,4 miljoonaa euroa plussan puolelle. Viime vuonna liikevoittoa kertyi 1,7 miljoonaa samalla aikajaksolla.

Liikevaihto nousi 105,4 miljoonasta eurosta 116,8 miljoonaan euroon. Analyytikot ennakoivat yhtiöltä 117,5 miljoonan euron liikevaihtoa.

- Liikevaihdon kasvun ajureina toimivat muokattu markkinointisuunnitelma, lisätty kampanjointi, myynti Raision myymälässä sekä aggressiivinen hinnoittelu. Myös tukkukaupan liikevaihdolla oli pienempi vaikutus kasvuun, sillä se oli lähempänä edellisen vuoden tasoa, Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka sanoo tulostiedotteessa.

Kvartaaliosinkoa 0,047 euroa osakkeelta

Verkkokauppa.comin osakekohtainen tulos nousi 0,06 euroon. Analyytikot odottivat sen pysyneen vertailukauden tasolla 0,03 eurossa.

- Verkkokauppa.com kasvoi jälleen markkinoita nopeammin ja voitti markkinaosuutta lähes kaikissa tuotealueissa, kasvaen yli 40 % tietyissä kategorioissa, Panu Porkka kertoo tiedotteessa.

Verkkokauppa.comin hallitus on päättänyt, että yhtiön kertyneistä voittovaroista jaetaan kvartaaliosinkoa 0,047 euroa osakkeelta, kun elokuussa kvartaaliosinko oli vielä 0,05 euroa. Yhtiökokouksen valtuutus osingonmaksulle oli enintään 0,138 euroa osakkeelta.

Verkkokauppa.com pitää näkymänsä ennallaan. Sen taloudellinen ohjeistus ennakoi edelleen 460–500 miljoonan euron liikevaihtoa ja 11–14 miljoonan euron käyttökatetta vuodelle 2018.