Verkkokauppa.com antoi positiivisen tulosvaroituksen

”Nostaa ohjeistustaan vuodelle 2020 liiketoiminnan kehityttyä odotettua paremmin kolmannella vuosineljänneksellä ja parantuneiden loppuvuoden näkymien johdosta.”

Korona vauhditti onlinemyyntiä – niin myös Verkkokauppa.comilla. Yhtiö kertoi eilen muuttavansa tulosohjeistustaan vuoden 2020 liikevaihtoa ja vertailukelpoista liiketulosta koskien. Uuden arvion mukaan liikevaihto tulee olemaan 525-550 miljoonan euron välillä ja vertailukelpoisen liikevaihdon 17-21 miljoonan euron välillä tänä vuonna. Aiempi ennuste oli 520-545 miljoonaa euroa ja 13-18 miljoonaa euroa.

Hyvää tulosta vauhdittamassa on ollut muun muassa Covid-19 aiheuttama positiivinen vaikutus onlinemyyntiin ja että yhtiö on pystynyt menestyksekkäästi hyödyntämään pandemian vauhdittamaa kuluttajakäyttäytymistä.

Ilmoitus

Tästä huolimatta tulevaisuuden näkymiin kohdistuu merkittävää epävarmuutta makrotalouden tekijöihin liittyen. Vaikka COVID-19-pandemian tilanne on säilynyt vakaana Suomessa, on mahdollista, että pandemia tulee vielä aiheuttamaan ennakoimattomia vaikutuksia kokonaistalouden kehitykselle sekä kuluttajien ostokäyttäytymiselle ja yritysmyynnille, yhtiö kirjoittaa tiedotteessa.