Verkkojätti kilpailututkimuksen alaisena – ”barbaarista”

Todellinen pudotus tiedon jälkeen.

Verkkojätti Alibaba on kohdannut ongelmia kotimaassa. Jättimäinen markkinapaikka teki rajun pudotuksen niin New Yorkin kuin Hongkongin pörssissä sen jälkeen, kun selvisi, että yhtiötä tutkitaan kotona Kiinassa.

Kyseessä on kilpailututkinta, jota tekee valvontaviranomainen State Administration for Market Regulation (SAMR), Alibaban lehdistötiedotteen mukaan.

Ilmoitus

Jos monopoleja siedetään ja yritysten annetaan kasvaa kaoottisella ja barbaarisella tavalla, teollisuus ei kehity terveellä ja kestävällä tavalla, kirjoittaa kommunistisen puolueen sanomalehti Folkets Dagblad, uutistoimitsto TT:n mukaan.

Yhtiön liiketoiminta jatkuu tutkinnan aikana tavalliseen tapaan. Fintech-yksikkö Ant Group on kuitenkin saanut toimeksiannon maksutoimintojen uudelleen järjestelyistä ratkaistakseen ongelmat lainojen, varainhoidon ja vakuutusten osalta.

Kiina on koventanut otteita yrityksiä kohtaan maan it-markkinoilla ja muun muassa varoittanut Alibabaa pakottamasta myyjiä allekirjoittamaan yksinomaisia yhteistyösopimuksia.