Venäläinen Ulmart hakenut konkurssia?

Konkurssin takana on monivuotinen riita.

Ulmart on ollut Venäjän suurin verkkokauppa, mutta viime vuosien aikana asiat ovat menneet enemmän tai vähemmän metsään. Kaikki alkoi kun yksi perustajista, Dmitri Kostygin, pidätettiin vuonna 2017. Sberbankin mukaan hän oli valehdellut ottaessaan pankkilainan Ulmartille. Kostygin joutui useamman kerran muun muassa kotiarestiin.

Samanaikaisesti tämän kanssa yhtiön hallituksessa oli meneillään sisäinen kiista yhtiön investoijien ja sen perustajien kanssa. Siitä lähtien välit ovat olleet kiristyneet, mikä on saanut yrityksen häviämään markkinaosuuksia esimerkiksi kilpailijalleen Wildberrysille. Yritys meni tietojen mukaan Ulmartin ohi vuonna 2016 ja siitä tuli maan suurin verkkokauppa.

Ilmoitus

 

Miljardista 150 miljoonaan

Jos me olemme ymmärtäneet oikein, Ulmart on vähän kuten Netonnet, mutta sillä on laajempi valikoima, esimerkiksi Amazonin tavoin. Suurimmillaan yrityksellä oli jopa 50 varastomyymälää Venäjällä ja sen liikevaihto oli yli miljardi dollaria vuodessa. Nämä ajat ovat nyt kuitenkin ohitse ja viime vuonna yritys lopetti valtaosan toiminnoistaan ja sanoi työntekijöitä irti. Liikevaihto on tietojen mukaan laskenut 2016 vuoden 580 miljoonasta dollarista 158 miljoonaan dollariin vuonna 2018, kirjoittaa EWDN, East-West Digital News.

Tietojen mukaan yritys myydään nyt osissa. Tuotemerkillä sekä sen teknillisellä alustalla on edelleen suuri arvo.