Värikkään verkkokauppan panostus Suomeen onnistui – Color4care nousi 4 miljoonaan euroon

Suunnittelee pääoman kasvattamista.

Ilmoitus

Verkkokauppayhtiö Color4care haluaa elävöittää hoitoalaa värikkäiden työvaatteiden ja tuotteiden avulla. Liikeidea on osoittautunut toimivaksi. Kun yrityksen tilinpäätös vuodelle 2017 esiteltiin, voitiin nähdä, että liikevaihto on kasvanut 22 prosenttia ja noussut 4,4 miljoonaan euroon.

Yksi myyntikehityksen johtavista syistä on yrityksen lanseeraus Suomessa.

- Color4caren aikaisempi satsaus myyntikanavan avaamisesta Suomessa on toiminut hyvin ja suomalaisella markkinalla on, aivan kuten ruotsalaisilla ja norjalaisilla markkinoilla, tasaisesti kasvava liikevaihto. Yhtiö on jatkanut taloudellista kasvua ja laajennus on toteutettu omilla voitoilla, yritys kirjoittaa vuosikertomuksessa.

Yrityksen toimitusjohtaja ja perustajajäsen Phillip Miller kertoo Ehandel.se:lle kansainvälisen laajennuksen sujuvan hyvin, mutta tiettyjen maiden olevan muita hankalampia.

- Tämän vuoden aikana emme ole laajentuneet uuteen maahan, mutta toimimme nyt Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Iso-Britanniassa, Tanskassa ja hyvällä menestyksellä osassa maissa. Tanska on hyvin vaikea maa, vaikka olen itsekin tanskalainen, ja Norjalla on logistiikkahaasteita, Phillip Miller toteaa.

”Pääomalla lisää vauhtia toimintaan”

Color4caren tukikohta on Falkenbergissa ja on juuri siirtynyt siellä uusiin tiloihin.

- Olemme edellisen vuoden aikana keskittynyt rakenteeseen ja skaalautuvuuteen. Muutimme uusiin tiloihin ja sen jälkeen vaihdoimme liikejärjestelmää, ja molemmat muutokset ovat olleet meille aivan mahtavia ratkaisuja. Lisäksi olemme vahvistaneet organisaatiota, jonka selvät vaikutukset toivottavasti näkyvät nyt, Phillip Miller kertoo.

Yhtiön kannattavuus on jatkunut alusta lähtien vuodesta 2012 ja viime vuosi ei ollut poikkeus, vaan silloin tehtiin tuottoa noin 85 000 euroa.

Ilmoitus

- 2018 jatkaa samassa hyvässä vauhdissa ja jatkamme laajentamista. Tätä varten mietimme mahdollisen pääoman hankintaa, jotta voimme lisätä toimintaan vauhtia. Olemme tähän mennessä kasvaneet orgaanisesti ja omilla varoilla, Miller huomauttaa.