Valtaosa ei edes tiedä, että lääkkeitä voi ostaa myös verkosta

Lääkkeitä on saanut ostaa verkosta jo kymmenisen vuotta, mutta vain reilu neljännes tietää tästä.

Yliopiston Apteekki teetti marraskuussa kyselyn, jonka mukaan vain 27 prosenttia suomalaisista edes tietää, että reseptilääkkeet voi tilata myös verkkoapteekista.

Korona-aikana moni on huomannut, miten kätevää myös lääkkeitä on ostaa verkosta. Lääkkeet saa helposti vaikka kotiovelle toimitettuna, eikä kotoa tarvitse poistua, Joni Kataja ya.fi-verkkoapteekista sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Viime vuoteen verrattuna Yliopiston Apteekin verkkoapteekissa asiointi on kaksinkertaistunut ja varsinkin reseptilääkkeitä ostetaan verkosta nyt pandemian aikana. Yliopiston Apteekin osalta verkkomyynnin osuus tänä vuonna on noin seitsemän prosenttia.

Taloustutkimuksen apteekkiketjulle tekemän tutkimuksen mukaan seitsemän prosenttia suomalaisista on hankkinut tuotteita verkkoapteekista viimeisen puolen vuoden aikana. 13 prosenttia aikoo tehdä ostoksia verkkoapteekissa seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Lähes jokainen asiakkaamme haluaisi, että omat lääkereseptit olisi mahdollista nähdä verkkoapteekissa. Toivomme, että tämä asiointia sujuvoittava muutos olisi pian mahdollista Suomessa, Joni Kataja kertoo.