Vähittäiskauppajätin verkkokauppa hyökkäyksen kohteena – tietoja varastettu

Myös korttitietoja on mahdollisesti saatu.

Viime viikolla Adidaksen amerikkalainen verkkokauppa oli tietomurron kohteena ja nyt tavarataloketju Macys kertoo tietomurrosta. Adidaksen tapauksessa luottokorttitietoja ei saatu varastettua, mutta toisin näyttää käyneen Macysin kanssa.

Ilmoitus

Tietomurrosta kertoneen Business Insiderin mukaan kyseessä on kuitenkin rajallinen määrä asiakkaita, jotka ovat asioineet verkkokaupoissa Macys.com tai Bloomingdales.com.

Hyvittää henkilötietojen turvapalveluilla

Tietomurto on tapahtunut tänä vuonna huhtikuun 26 ja kesäkuun 12 välisenä aikana. Vuotaneet tiedot sisältävät nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen eikä yritys voi poissulkea mahdollisuutta, että myös luottokorttitietoja on varastettu.

- Olemme tehneet perusteellisen tutkimuksen tapahtuneesta ja varotoimena toteuttaneet lisäsuojaustoimenpiteitä. Macys tulee myös tarjoamaan asiakasturvapalveluja maksutta tapahtuneesta kärsiville asiakkaille, yritys toteaa lausunnossaan.

Macys ei usko, että kukaan olisi murtautunut heidän järjestelmäänsä, vaan uskovat, että joku on saanut tiedot toisesta lähteestä, jonka avulla asiakastiedot on sitten poimittu yrityksen verkkokauppasivustoilta.

Yritys liittyy nyt monien muiden yritysten joukkoon, jotka ovat viime vuoden aikana joutuneet tietomurron kohteeksi tavalla tai toisella. Adidaksen lisäksi tietovuotoja on ollut myös yrityksillä kuten Sears, Kmart, Whole Foods ja Under Armour