Vähittäiskaupan myynti kasvoi elokuussa 2,6 prosenttia vuodentakaisesta

Myynnin määrä kasvoi myös.

Ilmoitus

Tilastokeskuksen kertoo tiedotteessa, että sen tuottaman kaupan pikaennakon mukaan vähittäiskaupan myynti kasvoi elokuussa 2,6 prosenttia vuoden 2017 elokuusta. Vähittäiskaupan myynnin määrä, josta hintojen vaikutus on poistettu, lisääntyi samaan aikaan 1,1 prosenttia. Päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi elokuussa 3,5 prosenttia ja myynnin määrä 0,4 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta.

- Kaupan myynnin ja myynnin määrän vuosimuutokset on ilmoitettu kausitasoittamattomina ja kauppapäiväkorjaamattomina, jolloin esimerkiksi pyhäpäivien vaikutusta ei ole huomioitu, tiedotteessa sanotaan.

Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilaston mukaan päivittäistavarakaupan osuus vähittäiskaupan liikevaihdosta vuonna 2016 oli 49,8 prosenttia.

Otos kattaa vähintään 60 prosenttia

Kaupan pikaennakko perustuu otokseen, joka kattaa keskimäärin 60 prosenttia vähittäiskaupan liikevaihdosta. Toimialoittaiset tiedot kaupan myynnistä julkaistaan seuraavan kerran 12.10.2018.

Vähittäiskaupasta julkaistaan pikaennakkotiedot vajaan kuukauden viiveellä tilastokuukauden päättymisen jälkeen. Laajempaan otokseen perustuvat auto-, tukku- ja vähittäiskaupan ennakkotiedot julkaistaan noin 1 1/2 kuukauden viiveellä tilastokuukauden päättymisen jälkeen ja kokonaisaineiston mukaiset tarkennetut tiedot noin 2 1/2 kuukauden viiveellä.