Uusi tullausopas kehitetty nettiostajan avuksi

Ohjevideo auttaa askel askeleelta.

Tullissa on kehitetty yliopistoyhteistyössä nettiostajien avuksi uudenlainen tullausopas, joka sisältää kehitetyn version tullilaskurista. Palvelu tarjoaa lisäksi asiakkaalle ohjeet lähetyksen tullaamiseen. Tullin tiedotteessa kerrotaan, että nettiostajalle on myös laadittu selkeät ohjeet ”Mitä minun pitää tietää tullauksesta?” sekä ohjevideo postilähetyksen tullaamiseen netissä.

Ilmoitus

Tullausopas korvaa tulli.fi –sivustolla nyt käytössä olevan tullilaskurin. Uusi opas sisältää kehitetyn version laskurista, josta asiakas voi helposti löytää tilaamansa tavaran ja arvioida ostoksensa tullimaksun ja arvonlisäveron määrää sekä ostoksensa kokonaishintaa. Asiakkaan tietojen perusteella opas kertoo miten lähetyksen toimitusmaa vaikuttaa maahantuontiveroihin, mikä on postin tai rahdinkuljettajan rooli ja mitä asiakkaan pitää tehdä, jotta hän saa lähetyksen lopulta itselleen.

Tullaajia varten on julkaistu netissä toivottu ohjevideo nimeltä ”Näin tullaat netissä”. Video opastaa nettitullauspalvelun käyttäjää konkreettisesti vaihe vaiheelta tullaamaan postilähetyksen.