Uusi superoutlet

Tuore laki torppaa tuotteiden tuhoamisen.

Zalandolla on jo pitkään ollut outlet-liikkeitä, joissa myydään ylijääneitä kausituotteita, palautuksia ja tuotteita, joissa on pienempiä vikoja. Samalla kun yhtiö on kasvanut netissä huikeaa vauhtia, näiden liikkeiden määrä on niin ikään lisääntynyt. Mitä suurempi liikevaihto, sitä enemmän vaatteita kasautuu niin kutsuttuihin ”b-tuotteisiin”, jotka menevät edelleen myyntiin outlet-liikkeissä.

Tänä päivänä Zalandolla on kahdeksan outlet-liikettä – ja lisää on tulossa.

Ilmoitus

Seuraavaksi on vuorossa 2400 neliömetrin uusi outlet Düsseldorfissa Saksassa, josta tulee myös yrityksen tähän mennessä suurin outlet. Düsseldorfin myymälä on kuitenkin vain yksi kuudesta uudesta liikkeestä, jotka yritys aikoo avata ennen vuoden 2022 loppua.

 Zalando kasvaa jatkuvasti ja samalla Zalando Outletien kysyntä kasvaa, fyysisten liikkeiden, joissa myymme tuotteita alennettuun hintaan, jopa 70 prosentin alennuksella. Ensin nämä tuotteet ovat tarjolla Zalandon onlineliikkeessä ja tulevat Outletiin sen jälkeen, kun niitä on enää yksittäisiä kokoja, tuotteita edelliseltä kaudelta tai tuotteita, joissa on pienempiä vikoja, kuten vaikka puuttuva nappi, verkkojätti kirjoittaa.

 

Uuden lain vuoksi?

Liike Düsseldorfissa aiotaan avata ensi vuonna. Yksi syy outlet-satsaukseen saattaa olla uusi saksalaislaki, mikä tekee yrityksille vaikeammaksi hävittää tuotteet, joista heidän on tarve päästä eroon. Zalando on tosin jo kommentoinut, että yrityksessä on hyvä käsitys laista eikä se tuota heille ongelmia.

Tuotteiden ja palautusten tuhoamisesta ei pelkästään puutu yleinen logiikka vaan se on myös vastaan meidän käsitystämme vastuullisesta asioiden hoidosta, Jan Bartels, Zalandon senior vp customer fulfillment sanoi eDeliverylle helmikuussa.