Uusi sovellus seuraa verkkokaupan toimituksia

Kaikki toimitukset näkyvät samassa sovelluksessa.

Ilmoitus

Logistiikkayritys Unifaun julkaisee tänään uuden Paketit-sovelluksen, joka kokoaa kaikki verkkokaupan ostokset yhteen näkymään. Appi julkaistaan yhteistyössä Matkahuollon ja Kaukokiidon kanssa.

Paketit-sovellus on tarkoitettu verkossa asioiville kuluttajille. Kaikki toimitukset voidaan hakea automaattisesti sovellukseen, toimitustavasta riippumatta. Näin kuluttajan ei tarvitse manuaalisesti hakea tietoa eri järjestelmistä, tai soittaa asiakaspalveluun.  Unifaun ilmoittaa, että palvelumuotoilu on edellyttänyt yhteistyötä digitaalisen kaupankäynnin sidosryhmien kanssa, kuten verkkokauppiaat ja logistiikkayritykset.

- Unifaun on toimitustenhallinnan edelläkävijä Pohjoismaissa. Päivittäin järjestelmiemme kautta tuotetaan noin miljoona toimitusta. Tämä pohjautuu pitkään ja syvälliseen yhteistyöhön kuljetusliikkeiden ja tavarantoimittajien kanssa. Paketit-sovelluksella rakensimme sillan, jolla Unifaunin tarjoama kitkaton ja sujuva toimitustenhallinta ulottuu suoraan kuluttajille, joiden valta alati kasvaa. On innostavaa huomata, miten sovellus niputtaa siististi yhteen toimituksen kaikki vaiheet, Unifaunin DeliveryCheckoutista alkaen, sanoo Unifaunin maajohtaja Kim Friman tiedotteessa.

Palautetta verkkokauppialle ja kuljetusliikeelle

Unifaunin mukaan Paketit-sovelluksessa on kaikki ne toiminnallisuudet, jota sujuva toimitusten seuranta edellyttää. Sovelluksessa näkyy paitsi toimituksen päivittyvä tila, myös esimerkiksi noutopisteen osoite, sijainti kartalla ja aukioloajat. Noutopisteellä toimituksen tunniste voidaan lukea viivakoodina suoraan puhelimesta. Sovelluksessa voidaan lisäksi antaa palautetta niin verkkokauppiaalle kuin kuljetusliikkeelle.

- Verkkokaupan asiakas haluaa tietää milloin ja mihin paketti toimitetaan. Ei ole väliä kuka sen kuljettaa, kunhan seurattavuus on hoidettu. Me haluamme ilman muuta hypätä ensimmäisinä junaan ja antaa kaikille asiakkaillemme mahdollisuus seurata toimituksiamme helposti yhdessä mobiilipalvelussa, sanoo Bygghemman logistiikkapäällikkö Janne Vuorela.

Toimitustapojen tuki laajenee

Ensi alkuun Paketit-sovelluksessa näkyy automaattisesti kaikki Posti, Matkahuollon, DB Schenkerin ja Kaukokiidon toimitukset, joita käsitellään Unifaunin järjestelmissä. Käyttäjä voi helposti itse lisätä muun muassa DHL:n ja PostNordin toimitukset sovellukseensa. Toimitustapojen tuki laajenee jatkuvasti. Paketit on toimialarajat ylittävä palvelu, joka on avoin kaikille asiakaskokemukseen panostaville tavarantoimittajille ja kuljetusliikkeille. Mitä useampi toimija liittyy sovellukseen, sen paremmin se palvelee saapuvia pakettejaan seuraavia kuluttajia.

- Kaukokiito tarjoaa kaikki yritysten väliset kuljetuspalvelut koko maassa. Meitä ei ole mielletty pienen tavaran kuljettajaksi, vaikka tosiasiassa kuljetamme suuria määriä yritysten välisiä pakettilähetyksiä. Unifaunin Paketit-sovellus tukee tavoitettamme olla jatkossa merkittävä palveluntuottaja myös pakettilähetyksissä, Kaukokiidon myynti- ja markkinointijohtaja Jarmo Lilja sanoo.

Paketit-sovellus on saatavilla App Store- ja Google Play-kaupassa 31.10.2018 alkaen. Ruotsissa vastaava Mina Paket-sovellus on saavuttanut suurta suosiota. Latauksia on kertynyt jo yli 250.000 kappaletta.

Ilmoitus