Uusi raportti: Amazon tulee olemaan Ruotsin suurin muutaman vuoden sisällä

Kerää dataa päästäkseen iskemään hinnoilla.

Boston Consulting Group (BCG) on analysoinut tarjontaa, hintoja, toimituksia ja Amazonin lojaliteettiohjelmaa ja verrannut näitä ruotsalaisiin kilpailijoihin. Analyysiyhtiön mukaan Amazon on todennäköisesti naapurimaa Ruotsin suurin verkkokauppias 5-10 vuoden sisällä.

Avaintekijä Amazonin menestykseen on suuri valikoima. Ruotsissa on jo nyt tarjolla 150 miljoonaa tuotetta, mikä tekee verkkokauppiaasta suurimman toimijan mitä tulee tarjontaan. Elektroniikassa Amazonilla on valikoimassaan esimerkiksi noin 1000 kannettavaa tietokonetta verrattuna paikkansa lunastaneeseen ruotsalaistoimijaan, jolla on 150, ja tämä iso ero valikoimassa näkyy kaikilla alueilla, BCG kirjoittaa.

Ilmoitus

BCG:n verkkokauppa-asiantuntija David Sandbergin mukaan ruotsalaisten verkkokauppiaiden on panostettava ainutlaatuisiin tuotteisiin, jotta heillä olisi mahdollisuus.

Jatkossa kauppiaiden on panostettava entistä suuremmassa määrin ainutlaatuisiin tuotteisiin sekä ostoelämykseen, jotta he voivat elää Amazonin kanssa, David Sandberg sanoo.

Tiedämme, että monet ruotsalaiset verkkokauppiaat panostavat yhä enemmän omiin tuotemerkkeihin ja ainutlaatuisiin tuotteisiin ja joissakin tapauksissa myyvät näitä tuotteita myös Amazonin markkinapaikoilla. Kiinnostus on tosin ollut enimmäkseen Amazonin kansainvälisillä markkinapaikoilla.

BCG:n mukaan Amazonilla oli 11 miljoonaa käyntiä ensimmäisen kuukauden aikana Ruotsissa. Hinnat eivät kuitenkaan ole olleet aivan niin matalat kuin monet olivat ajatelleet ja ne ovat kaukana kaikkein huokeimmista hinnoista. BCG on melko vakuuttunut, että Amazonilla kerätään tällä hetkellä dataa, jotta he voivat sen jälkeen lähteä taistelemaan kotimaisten kilpailijoiden kanssa hinnoista.

Sitä mukaan kun Amazon kasvaa Ruotsissa, heidän datansa mahdollistaa kohdistetumman hintojen säätelyn, jolloin he voivat laittaa niin matalampia ja korkeampia hintoja kuin kilpailijansa. Tämä strategia on jo onnistuneesti istutettu muille markkinoille.

Tässä kohtaa heidän 150 miljoonaa tuotetta tulevat kuvioihin mukaan, jotta he voivat vangita niin paljon dataa kuin mahdollista. Tämä voi myös olla syynä siihen, että täydelliset käännökset ovat olleet toisarvoisella sijalla, kun tuotteiden markkinoille saaminen on ajanut tämän ohi.

Keräämällä dataa laajalti eri aloilta Amazon tulee saamaan pääsyn tietopankkiin, jonka kanssa muut ruotsalaiset verkkokauppiaat eivät voi kilpailla, David Sandberg sanoo.

Ilmoitus