Uusi logistiikkakeskus – rakennuslupahakemus käsittelyyn huomenna

Finnish Design Shopin käyttöön suunnitellun uuden logistiikkakeskuksen rakennuslupahakemus menee Turun kaupungin rakennus- ja lupalautakunnan käsittelyyn huomenna torstaina.

Uusi rakennus, joka luvan saatuaan nousee Aviatien ja Turun kehätien väliin tulee kansainvälisesti toimivan suomalaisen verkkokauppatitaanin, Finnish Design Shopin käyttöön.

Tamperelaisen Arkkitehtiruutu Oy:n Päivi Mäntylän suunnittelema logistiikkakeskus on kaksikerroksinen ja käsittää 12 00 kerrosalaneliötä. Rakennuksen katolle tulee 600 aurinkopaneelia ja tontille 24 maalämpökaivoa.

Ilmoitus

Logistiikkakeskuksen yhteydessä olisi myös yhtiön pääkonttori sekä showroom.

Kohteen rakennuuttaa NREP Logicenters, joka on Pohjoismaiden johtava logistiikkakiinteistöjen kehittäjä. Turun Kaupungin ympäristötoimiala kertoo tiedotteessa, että tätä rakennushanketta varten on tehty muun muassa hyvän ympäristöarvosanan edellyttämä sertifioinnin esiselvitys. NREP Logicenters tukee kestävän kehityksen ja rakentamisen periaatteita hankkeisiin ryhtyvien yhtiöidensä kautta.

Rakennus- ja lupalautakunnalle esitetään, että lupahakemus hyväksytään, Turun Kaupungin ympäristötoimiala kirjoittaa tiedotteessa eilen.

Finnish Design Shop työllistää 120 henkilöä.