”Uusi liike mukaan joka seitsemäs minuutti”

Maksujätti Klarna raportoi eilen vuoden 2019 tuloksia.

Klarna kasvaa vauhdilla. Maksujätin palveluihin liittyi viime vuonna yli 75 000 uutta liikettä – yksi liike joka seitsemäs minuutti ja kaikkiaan yhtiön 17 eri markkinoilla on noin 200 000 aktiivista kauppiasta.

Klarnan toiminnan tuotot kasvoivat 31 prosenttia ja oli 7 155 miljoonaa Ruotsin kruunua verrattuna edellisvuoden 5 450 miljoonaa Ruotsin kruunuun. Samanaikaisesti Klarnan kokonaismyynti kasvoi 32 prosenttia ja nousi 332 miljardiin Ruotsin kruunuun.

Ilmoitus

Vuoden tulos oli kuitenkin noin 900 miljoonaa kruunua miinusta, mikä johtuu siitä, että yritys panostaa niin kasvuun kuin uusille markkinoille. Se puolestaan johtaa alussa suuriin tappioihin.

Yrityksen vahvimmat kasvumarkkinat ovat USA:ssa ja Britanniassa, jossa aktiivisten käyttäjien määrä on noussut kuusin ja kaksinkertaisesti.

Klarna kirjoittaa tilinpäätöksessään edelleen muun muassa sovelluksensa suosiosta, jolla on maailmanlaajuisesti lähes 11 miljoonaa käyttäjää ja keskimäärin 37 000 uutta sovellusta asennetaan päivittäin. Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sovelluksen kuukausittaisten käyttäjien määrä tuplaantui viime vuonna ja kaikkiaan sillä on yli kolme miljoonaa käyttäjää.

Kaikilla markkinoilla Klarnalla on yhteensä noin 85 miljoonaa asiakasta ja yhtiö käsittelee päivittäin noin miljoona tilinsiirtoa.