Uusi käytäntö: Amazon voi heittää tuotteesi roskikseen

Jos olet tekemisissä epämääräisten bisneksien kanssa.

Tamebay raportoi, että Amazonin 3PL-ratkaisua Fullfillment by Amazon (FBA) käyttäville on tulossa pian uusi käytäntö. 19. maaliskuuta alkaen Amazon voi heittää verkkokauppiaiden heillä varastoimat tuotteet kaatopaikalle.

Ongelman pohjalla vaikuttaa olevan piraattikopiot ja jos asiakas tekee ilmoituksen väärennetystä tuotteesta, jolloin kolmannenosapuolen myyjä joutuu tutkinnan kohteeksi. Jos käy ilmi, että meneillään on epämääräisiä kauppoja, tai myyjä ei vastaa Amazonin kysymyksiin, kyseessä olevat tuotteet saatetaan heittää menemään.

Ilmoitus

Tämä ei luonnollisestikaan ole ongelma, jos on puhtaat jauhot pussissa. Silti löytyy erikoistapauksia, jotka on hyvä tietää ja jotka TameBay ottaa esille.

Joskus kolmannenosapuolen myyjät antavat Amazonin ”sekoittaa” heidän tuotteitaan muiden myyjien kanssa. Se kuulostaa ehkä oudolta, mutta tätä tapahtuu jos monet myyvät saman tuottajan samaa tuotetta ja Amazon pystyy näin lähettämään tuotteen nopeammin, jos jollain toisella ei sitä ole juuri sillä hetkellä. Näin voidaan siis ylläpitää nopeita toimituksia asiakkaille ja ostajat pidetään hyvällä tuulella.

Tässä kohtaa verkkokauppias voi kuitenkin ajautua ongelmiin. Jos on antanut Amazonin ”sekoittaa” tuotteita jonkun toisen kanssa ja joku tilaa sinulta, mutta tuote, joka lähetetään on jonkun toisen ja se onkin piraattikopio tai muuten laiton. Tärkeintä on siis vastata nopeasti Amazonille, jos tällainen tutkinta alkaa ja osoittaa, että varastossa olevat tuotteet ovat laillisia.