Ulkomaalaiset kauppiaat saavat jalansijaa markkinapaikan kautta

Kiinalainen markkinapaikka.

Hieman ennen lanseerausta Ruotsissa, syksyllä 2020, Amazon avasi myös toisen eurooppalaisen markkinapaikan, nimittäin hollantilaisen Amazon.nl:n.

Analyysiyhtiö Data Department raportoi nyt, miten kolmannen osapuolen myyjät jakautuvat alustalla. 

Ilmoitus

Jos Amazonin aikomuksena oli houkutella sinne kotimaisia, hollantilaisia myyjiä, niin epäonnistuminen on täydellinen. Jo vuoden 2020 lopulla ilmoitettiin, että amazon.nl on tavoittanut yli 1000 kauppiasta, mutta miten monta .nl-sivuston kotimaasta?

Data Departementin tuoreiden lukujen valossa, joista Ecommerce News raportoi, vain 2 prosenttia kauppiaista on hollantilaisia.

Analyysiyhtiö on tullut lopputulokseen vertaamalla yli 19 miljoonaa tuotetta markkinapaikalla, mikä antaa jo jonkinlaisen käsityksen.

Näyttääkin siltä, että Amazonin paikalliset kauppapaikat ovat vain mahdollisuus ulkomaalaisille kauppiaille, jotka pääsevät näin käsiksi markkinoihin. Tämä on ollut tiedossa jo pitkään.

Data Departement tunnisti kaikkiaan 96 730 kauppiasta Amazonin hollantilaisella sivustolla, 73 eri maasta. Enemmistö tulee Kiinasta, yli puolet eli 59,5 prosenttia. Saksalaiset pitävät kakkospaikkaa 11 prosentilla ja sitä seuraa britit 5,8 prosentilla. Hollantilaiset kauppiaat sijoittuvat seitsemänneksi kahdella prosentilla.