Ukrainan hyökkäyksen jälkeen: Puolijohtimien pula voi kasvaa dramaattisesti

Iso riski valtaviin hintojen korotuksiin.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan torstain vastaisena yönä. Tämä aiheuttaa valtavat kärsimykset Ukrainassa - ja sillä on isoja vaikutuksia maailman talouteen. Business Today kirjoittaa, että asia saattaa pahentaa entisestään monissa elektroniikan tuotteissa tärkeiden puolijohteiden pulaa.

Niin Venäjä kuin Ukraina ovat komponenttien, joita käytetään puolijohteissa, toimittajia. Sota maiden välillä voi tarkoittaa huomattavia tuotanto-ongelmia, mikä puolestaan saattaa johtaa entistä suurempaan pulaan ja hintojen korotuksiin.

Ilmoitus

Business Today raportoi, että Venäjä on esimerkiksi maailman johtava palladiumin tuottaja, mitä käytetään moniin muistikortteihin ja sensorimikrosiruihin. Ukraina puolestaan on iso neonkaasun vientimaa, mikä on niin ikään tärkeä komponentti puolijohteiden valmistuksessa.

Yhdessä ne ovat 45 prosenttia kansainvälisestä puolijohteiden valmistuksesta ja seuraamuksena mikrosirujen hinnat saattavat nousta, sanoo Prabhu Ram analyysiyhtiö CyberMedia Researchin toimitusjohtaja Business Todaylle.