Työpaikkailmoitus: Amazon halusi jäljittää vaaralliset uhat, kuten ammattiliittoihin järjestäytymisen

”Työn kuvaus ei ollut täsmällinen.”

Verkkokauppajätti Amazon tunnetaan siitä, ettei se halua työntekijöidensä organisoituvan ammattiliittoihin. Asia ei ole mikään uutuus, mutta kun Amazon laittoi jokin aikaa sitten työpaikkailmoituksen, jossa he aktiivisesti etsivät henkilöitä estämään ammattijärjestöihin organisoitumista, useat saivat tarpeekseen.

CNBC raportoi, että ilmoitus vedettiin nopeasti pois julkisen kritiikin jälkeen. Amazon väittää, että ilmoitus oli muotoiltu väärin.

Ilmoitus

Amazon haki nimittäin kahta analyytikkoa, jotka jäljittäisivät organisoitumisen muodossa tulevia uhkia yrityksessä. Heidän tehtävänään olisi myös analysoida ”herkkiä aiheita” ja etsiä muita uhkia, mutta mahdollinen ammatillinen järjestäytyminen oli yksi näistä.

Työntekijöiden oikeuksia valvovat järjestöt eivät olleet aivan iloisia tästä ja kritiikkiä alkoi ryöpytä. Amazon veti ilmoituksen nopeasti pois.

Työpaikkailmoituksessa roolin kuvaus ei ollut täsmällinen – se tehtiin vahingossa ja on sitten korjattu, Amazonin edustaja sanoo.

Amazon ei ole kuitenkaan kertonut, mikä ilmoituksessa oli väärin. Työpaikka oli Arizonassa, USA:ssa, mutta työ oli kansainvälinen.