Twitter teki parhaan neljänneksen seitsemään vuoteen: ”Odottamatonta”

206 miljoonaa käyttäjää.

Kun sosiaalisen median alusta Twitter esitteli vuoden Q2-raportin oli selvää, että yhtiö on tehnyt superkvartaalin.

Liikevaihto kasvoi 74 prosenttia ja oli noin 1,2 miljardia dollaria. Yhtiön mukaan kyseessä on paras neljännes sitten vuoden 2014. Asiasta raportoi CNBC.

Ilmoitus

Twitter kirjoittaa, etteivät he odottaneet tällaista kasvua, mutta tulot johtuvat kasvaneesta kysynnästä ilmoituspuolella. Osa yhtiön omista panostuksista on niin ikään vaikuttanut tulokseen, mutta ei yhtä suuressa mittakaavassa.

Twitter panosti uusiin toimintoihin ja palveluihin neljänneksen aikana alustalla. He ovat muun muassa lanseeranneet ensimmäisen tilaustoiminnan, joka mahdollistaa esimerkiksi käyttäjien poistavan postauksia tai ”Tweetejä”, kuten Twitterissä sanotaan. He ovat lanseeranneet myös chatt-toiminnan, joka toimii niillä, joilla on 600 tai enemmän tilaajia sekä maksupalvelun nimeltä ”Tip Jar”. Sen avulla käyttäjät voivat lähettää toisilleen rahaa.

Käyttäjien määrä kasvoi 11 prosenttia ja on nyt 206 miljoonaa käyttäjää.

Myös prognoosi eteenpäin näyttää hyvältä. Yhtiö arvioi, että kolmannen neljänneksen liikevaihto on 1,2-1,3 miljardin dollarin välillä ja liikevoitto laskeutuu noin plus-miinus 50 miljoonaan dollariin.