Tutkinta: Onko Amazonilla liian rautainen ote tuotemerkeistä?

Säännöt eivät koske Amazonia itseään.

Toisinaan Amazon kieltää kolmannen osapuolen myyjiä myymästä tiettyjä tuotemerkkejä. Saksan kilpailuvirasto on nyt aloittanut tutkinnan siitä, miten tämä menee yksiin lain kanssa. Myös Apple on tulilinjassa, koska heillä on Amazonin kanssa sopimus, mikä kieltää muita myymästä heidän tuotteitaan.

Ajatuksena kiellon takana on estää piraattikopioiden pääsy markkinoille, mutta kilpailuviraston mukaan myyjiä ei voi pysäyttää miten tahansa, vaan on toimittava suhteellisuusperiaatteen mukaisesti. Et voi siis pysäyttää kaikkia siltä istumalta vähentääksesi kopioita.

Ilmoitus

 

Ei koske Amazonia itseään

Nyt he ovat siis tarkastamassa pohjamutia myöten missä raja kulkee ja onko Amazonin sopimukset tuotemerkkien kanssa laillisia. Kiellot eivät koske Amazonia vaan he itse voivat myydä näitä tuotemerkejä, mutta ei kolmansien osapuolien myyjät.

Joillekin tuotemerkeille kaikki kauppiaat, paitsi Amazon itse ja kyseessä olevan merkin valmistajat, on poissuljettu, Andreas Mundt, Saksan kilpailuviraston Bundeskartellamt toimitusjohtaja, sanoo julkilausumassa.