Tutkimus: Joulusuklaa kelpaa myös kevään korvalla

Halloweenmunat käyvät kaupaksi myös pääsiäisenä.

Hävikkiruokaan erikoistunut verkkokauppa Matsmart toteutti nettikyselyn 1004 asiakkaalleen Suomessa. Sen perusteella suomalaisia ei haittaa joulu- tai halloweenpäällysteiset suklaat vaikkapa pääsisäisenä.

Monilta tuottajilta jää sesonkituotteita myymättä ja niitä on jäljellä vielä kun kausi on ohitettu.

Ilmoitus

Halusimme nyt ensimmäistä kertaa kuulla, mitä ympäristötietoiset asiakkaamme ajattelevat sesonkituotteiden ostamisesta varsinaisen sesongin jälkeen. Rohkaisevat tulokset kertovat siitä, että on todella tärkeä voida tarjota sesonkituotteita, jotka normaalisti voisivat päätyä hävikkiin. Koko ruokaketju hyötyy siitä, että suomalaiset ovat erityisen innokkaita pelastamaan hävikkituotteita ja siten tekemään ympäristötekoja, Matsmartin Suomen maajohtaja Michaela Böckelmann sanoo tiedotteessa.

Matsmartin kyselyyn vastanneista miltei kaikki, 97 prosenttia, oli valmis ostamaan esimerkiksi joulusuklaata myös joulun jälkeen, jos se on myynnissä alennettuun hintaan eikä tuotteita ole jo kotona.

Edes suklaan päällä oleva jouluinen kääre tai pakkaus ei onneksi tunnu haittaavan makuelämystä kolmen neljästä mielestä (77 %). Esimerkiksi tulevana pääsiäisenä myymme Matsmartissa halloween-munia, joiden kääre vaan eroaa pääsiäisenä totutusta, Böckelmann kertoo.

Kotitalouksissa syntyvä ruokahävikki on Luonnonvarakeskus LUKE:n mukaan noin 20-25 kiloa henkilö kohden vuodessa.