Tuplaa hinnat Black Weekin ajaksi: ”Osta yksi – maksa kahdesta”

”Odota maanantaihin, jos haluat ostaa”.

Black Week on täällä ja kuten Ehandel kertoi aiemmin päivällä: monet ovat kyllästyneet koko viikkoon. Osa toimijoista myös käsittelee kauden vilkkaimman shoppingajankohdan päinvastaisesti. Ruotsin Punainen Risti lähestyy asiaa näin ja tuplaa hintansa tämän vuoden Black Fridayn yhteydessä.

Jos haluaa ostaa ostaa jotain lahjashopista voi laskea, että hinnan korotus on 100 prosenttia. Asiasta uutisoi Ehandelin sisarsivusto.

Ilmoitus

Tänä vuonna teemme oman version Black Weekistä ja tuplaamme hinnat huomioidaksemme, että useat ihmiset kärsivät ilmastoon yhdistetyistä kriiseistä ja katastrofeista, joita on enemmän ja ne ovat pahempia ilmastonmuutoksen takia. Yksinkertaisuudessaan kampanjan voi selittää näin ”osta yksi, maksa kahdesta - autat tuplasti enemmän”, Per Westberg, Ruotsin Punaisen Ristin keräyspäällikkö sanoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan tarkoituksena on tarjota ”kestävä vaihtoehto” kulutushysteriaan, mikä on Black Weekin aikana. Organisaatio yhdistää Black Fridayn ylikulutukseen ja muistuttaa, että osaltaan vaikuttaa tähän, koska ylettömällä kulutuksella on ympäristölle negatiivinen vaikutus.

 

”Ajateltava uudelleen”

Tämä kaikki vaikuttaa miljooniin ihmisiin kautta maailman ja Punainen Risti näkee suuren tarpeen kerätä rahaa humanitääriseen apuun. 

Eikö sitten korkeammat hinnat johda siihen, että harvemmat ostavat ja siten rahaa kartutetaan vähemmän? Ehandelin sisarsivusto kysyi asiaa.

Hyvä kysymys. Mahdollisuus on luonnollisestikin olemassa ja se on asia, jota olemme miettineet. Samalla on ajateltava uudella tavalla ja tehtävä jotain muunlaista, jotta voimme lisätä ymmärrystä sen ympärillä, miten ylikulutus vaikuttaa ympäristökriisiin, Ruotsin Punaisen Ristin lehdistösihteeri Björn Forsbeck kirjoittaa sähköpostitse toimitukselle ja jatkaa:

Se, mitä haluamme huomioida tällä viikolla on, että jos ei halua iskeä meidän ”osta yksi, maksa kahdesta, autat tuplasti enemmän” -tarjoukseen, voi odottaa maanantaihin 29. marraskuuta saakka, jolloin hinnat ovat taas normaalilla tasolla.

Ilmoitus