Tuore sopimus vahvistaa sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuun toteutumista EU-maiden välisessä verkkokaupassa

Yhteinen tunnus vastuunsa kantaville verkkokaupoille.

Ilmoitus

Kenen vastuulla on verkkokaupan kautta maahan tulevien laitteiden kierrätys?

Muun muassa tähän kysymykseen saadaan selkeyttä, kun hyviä kauppatapoja verkkokaupassa edistävä Ecommerce Europe ja sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuutahoja edustava WEEE Europe solmivat perjantaina 19. lokakuuta merkittävän yhteistyösopimuksen.

Palveluyhtiö Elker OY kertoo tiedotteessa , että sopimuksen tavoitteena on laajentaa Ecommerce Europe Trustmark -merkki todentamaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuun noudattaminen EU-maiden välisessä verkkokaupassa.

- Sopimus on merkittävä askel kohti oikeudenmukaista kilpailuasetelmaa sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kaupankäynnissä. Verkkokaupan kasvu on kärjistänyt epäkohtaa, jossa paikalliset toimijat joutuvat usein kantamaan vastuun myös verkkokaupan kautta maahan tulevien laitteiden kierrätyksestä, WEEE Europen Suomen-yhteistyökumppanin Elker Oy:n toimitusjohtaja Sakari Hietala sanoo tiedotteessa.

Kierrätystavoitteet täyttyvät

Vuonna 2015 perustettu Ecommerce Europe Trustmark on yhtenäinen, hyviä kauppatapoja edistävä säännöstö, joka pyrkii edistämään sekä kuluttajan että kauppiaiden suojaa esimerkiksi maksutapahtumien turvallisuudessa ja tuotepalautuksissa. Tuottajavastuunäkökulman avaaminen on uusi askel Ecommercen kauppatapojen säännöissä. Kuluttaja voi käytännössä tunnistaa kierrätysvelvoitteensa hoitavan verkkokaupan jatkossa Trustmark-merkistä.

- Edustamme yli 75 000 tavaroita ja palveluita verkkokaupan kautta kuluttajille Euroopassa tarjoavaa yritystä ja todella uskomme, että tämä yhteistyö auttaa verkkokauppiaita noudattamaan käytännössä sähkö- ja elektroniikkalaiteromun ja niiden virtalähteiden kierrätysvelvoitteita tuotteiden elinkaaren loppupuolella, Ecommerce Europe -yhdistyksen pääsihteeri Marlene Ten Ham sanoo.

WEEE Europe on verkosto, joka tukee kumppaneitaan Euroopan unionin sähkö- ja elektroniikkalaiteromua koskevan WEEE-direktiivin mukaisten velvoitteiden noudattamisen varmistamisessa, myös verkkokaupassa. Suomessa WEEE Europe AG:n kumppanina toimii sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajayhteisöjen omistama palveluyhtiö Elker Oy.

Ilmoitus