Tuore kysely: ”Joka kymmenes haluaa seuraavaksi autoksi täyssähköisen”

”56 prosenttia suomalaisista ei ole harkinnutkaan ladattavan hybiridin tai täyssähköauton hankkimista.”

Tori.fi teki maaliskuussa kyselyn, mikä kartoittaa suomalaisten kiinnostusta sähköautoihin. Sen mukaan joka kymmenes suomalainen aikoo hankkia seuraavaksi autokseen täyssähköauton ja 23 prosenttia ladattavan hybridin. 33 prosenttia aikoo hankkia jommankumman näistä, vaikka 40 prosenttia ajaa tai ajaisi silti bensalla tai dieselillä. 56 prosenttia suomalaisista ei sen sijaan ole edes harkinnut hybridin tai täyssähköauton hankkimista.

Ladattavien hybridien merkittävin hyöty saattaa loppujen lopuksi olla se, että ne totuttavat autoilijat sähköön. Kynnys ladattavan hybridin hankkimiseen on huomattavasti matalampi kuin suora siirtyminen bensasta tai dieselistä täyssähköön. Ja sitten vain 20 prosenttia suomalaisista uskoo, että saattaisi palata ladattavasta hybridistä takaisin pelkkään polttomoottoriin. Ladattava hybridi on porttituote, Torfi.fi:n autojohtaja Jennu Tuomisto kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

 

”Tulossa sähköautojen myyjän markkinat”

Tori.fi muistuttaa, että suomalainen autokauppa painottuu käytettyjen autojen kauppaan. Ladattavia hybridejä ja täyssähköisiä autoja on sen sijaan käytettyjen autojen markkinoilla vielä suhteellisen vähän.

Nyt on tulossa käytettyjen sähköautojen myyjän markkinat. Tämänhetkinen kapea tarjonta on luonnollista, koska sähkö on käyttövoimana yhä tuoreehko ilmiö, mutta kysyntä näyttää olevan ripeässä kasvussa, Tuomisto sanoo.

Miltei 60 prosenttia suomalaisista on kyselyn mukaan sitä mieltä, että täyssähköautojen yleistymistä jarruttaa niiden hinta. 56 prosenttia sanoo, että akkujen kantama on liian lyhyt ja 39 prosenttia ei ole tyytyväinen latausverkostoon.

Toisaalta vain 14 prosenttia näkee täyssähkökehityksen erityiseksi hidasteeksi tottumuksen bensaan ja dieseliin. Se on ympäristön kannalta myönteistä. Tottumus kun on usein voimakas muutoksen vastavoima, Tuomisto kommentoi.

Yli puolet suomalaisista huomioi silti auton ympäristöaspektit sitä hankkiessaan.

 

Suomen autokanta on Tori.fi:n mukaan melko vanha ja se uudistuu hitaasti. 36 prosenttia suomalaisista pitää kyselyn perusteella auton vaihtamista ajankohtaisena seuraavan 12 kuukauden aikana.

Ilmoitus

Tori.fi:n kyselytutkimukseen vastasi 1164 suomalaista.

Tori.fi kertoo samalla, että Tori Autoissa on tällä hetkellä tarjolla kaikkiaan noin 7200 ladattavaa hybridiä tai täyssähköautoa. Osuus on 12,5 prosenttia Tori Autojen myynnissä olevista henkilöautoista.