Tuore data: Urheiluvälineiden kysyntä kasvaa edelleen – suomalaiset hankkivat välineitä kotikuntoiluun

Maksujätti Klarna kertoo tänään, että suomalaiset ”hurahtivat kuntoiluun” koronapandemian aikana.

Data osoittaa myös, että eniten ostojaan ovat lisänneet yli 66-vuotiaat suomalaiset, joiden osuus kaikista urheiluvälineostoista loikkasi 28 prosentin kasvuun viime vuoden aikana.

Urheiluvälineiden ja ulkoilutarvikkeiden myynti verkkokaupoissa ponkaisi nousuun jo pandemian alkaessa ja heti viime vuoden helmikuusta huhtikuuhun urheiluvälineiden myynti verkossa kasvoi 56 prosenttia.

Ilmoitus

Suomalaisilla on pandemian aikana ollut rajoitetut mahdollisuudet käydä kuntosalilla, ja ostodatamme indikoi, että monet ovat sopeutuneet vallitsevaan tilanteeseen urheilemalla kotosalla ja kodin ympäristössä, Klarna Suomen markkinointijohtaja Jannica Nyman sanoo tiedotteessa.

Klarnan yhteistyökumppani XXL vahvistaa kehityksen.

Kuntosalien rajoitettu käyttömahdollisuus näkyy selkeästi XXL:n myynnissä. Edellisvuoden viimeisellä neljänneksellä kuntoilu- ja fitnesstuotteiden myynti kasvoi yli 90 % kun kuluttajat siirtyivät kuntosaleilta kotikuntoilemaan, XXL:n Suomen toimitusjohtaja Pasi Lämpsä sanoo ja jatkaa, että sama kehitys näkyy myös yhtiön muilla markkinoilla.

Eikä kasvussa ole hidastumisen merkkejä nytkään, osoittaa Klarnan myyntidata, jonka mukaan urheiluvälineiden ja ulkoilutuotteiden myynti on kasvanut myös tämän vuoden tammikuusta maaliskuuhun 13 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Klarna tarkasteli kehitystä niin ikään maakunnittain ja tämän mukaan eniten urheiluvälineitä hankitaan pitkien välimatkojen Lapissa, jossa ostetaan jopa 42 prosenttia enemmän verkon kautta kuin muualla Suomessa. Sitä seuraa Pohjanmaa, jossa ostoja tehdään 16 prosenttia enemmän kuin muualla keskimäärin.

Vähiten liikuntavälineitä hankitaan puolestaan Etelä-Pohjanmaalla, jossa luku on 19 prosenttia keskivertoa vähemmän.

Eniten urheiluvälineiden osto Klarnaan liitettyjen verkkokauppojen kautta inspiroi iltaisin kello 20 ja 21 välillä. Päivistä shoppailuun mieluisin on sunnuntai.

Klarna tekee Suomessa yhteistyötöä yli 9400 verkkokaupan kanssa.

Ilmoitus