Trustpilot lisää läpinäkyvyyttä

Voit nähdä onko arvostelu tullut orgaanisesti.

Trustpilot lanseeraa tänään Transparent Inviting-nimisen aloitteen. Sen avulla kuka tahansa voi saada lisää tietoa miten yritykset ovat saaneet arvostelunsa. Transparent Inviting näyttää avoimesti ovatko arvostelut tulleet orgaanisesti vai onko niihin tarjottu mahdollisuus sekä kuinka usein yritys vastaa arvosteluihin Trustpilot.comin kautta.

Aloitteen tarkoituksena on tukea asiakkaita antamalla heille lisää tietoa sekä näyttämällä mihin yritykseen voi todella luottaa. Trustpilot kertoi asiasta tänään.

Ilmoitus

- Riippumattomana sivustona, niin yrityksille kuin kuluttajille, meille yksityisyydellä on suuri arvo. Esittelemme siksi nyt ensimmäisenä sivustona Transparent Invitingin. Aloite on osa tavoitettamme luoda lisää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä onlinearvosteluille kokonaisuudessaan, Trustpilotin perustaja ja toimitusjohtaja Peter Mühlmann sanoo tiedotteessa.

- Arvostelu on perustavanlaatuinen siinä kuinka yritys ja kuluttajat ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja rakentavat luottamusta. Uskon todella, että tärkeintä ei ole kuinka monta tähteä yrityksellä on, vaan kuinka he ovat saaneet nämä tähdet. Siksi jatkamme aloitteen kehittämistä ollaksemme kaikkein läpinäkyvin arvostelualusta, Mühlmann jatkaa.

 

Kuka tahansa voi jättää arvostelun yrityksestä Trustpilotin kautta eikä yrityksellä ole mahdollisuutta tarkastaa arvosteluja etukäteen tai muuttaa niitä. Yritykset voivat kuitenkin tarjota asiakkailleen mahdollisuutta antaa arvosteluja Trustpilotin kautta ostamalla lisäpalvelun. Arvosteluihin vastaaminen on yrityksille maksutonta.

Uusi palvelu näyttää kuluttajille onko arvostelu tullut orgaanisesti asiakkaan omasta aloitteesta vai sen jälkeen, kun yritys on lähettänyt viestin mahdollisuudesta jättää arvostelu. Se näyttää niinikään millä tavalla tähtien määrä jakautuu näiden kahden mahdollisuuden kesken, viimeisten 12 kuukauden aikana saatujen arvostelujen määrän, kuinka usein yritys vastaa arvosteluihin - tai jos yritys ei vastaa niihin laisinkaan. Palvelun kautta on mahdollisuus nähdä myös milloin yritys on rekisteröitynyt palveluun ja milloin viimeisin arvostelu on jätetty sekä käyttääkö yritys Trustpilotin ilmais- vai maksullista versiota.

Transparent Inviting löytyy yritysten virallisten profiilisivujen Trustpilot.com kautta.