Trustmarylle lähes 2 miljoonan euron rahoitus kansainvälistymiseen

”Rahoituksen turvin yritys vahvistaa teknologiaosaamistaan ja vauhdittaa kansainvälistä kasvuaan erityisesti USA:n markkinoilla”.

Markkinointiteknologiayritys Trustmary kertoo tänään saaneensa 1,1 miljoonan euron rahoituksen Vendep Capitalilta ja siirtyy samalla vuonna 2019 aloittamansa Business Finlandin Nuoret Innovatiiviset Yritykset-ohjelman viimeiseen vaiheiseen, jonka enimmillään 750 000 euron laina toimii osana kasvurahoitusta. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessa.

Rahoituksen avulla Trustmary aikoo vahvistaa teknologiaosaamistaan ja vauhdittaa kansainvälistä kasvuaan. Yksi erityisistä markkinoista on USA.

Ilmoitus

Trustmary on nimensä mukainen yritys, joka haluaa saada asiakkaiden äänen kuuluviin myynnin lisäämiseksi. Yhtiö ratkoo ongelmaa kehittämällään ohjelmistotyökalulla, joka kokoaa yhteen yritysten asiakkaiden mielipiteet, kerää julkiset suositukset ja tarjoaa suositukset oikeassa paikassa oikealle asiakkaalle. Nyt he saavat mukaansa yhden Suomen tunnetuimmista SaaS-pääomasijoittajista, Vendep Capitalin.

Muutos projektien tuottamisesta ohjelmiston tarjoajaksi oli hyvässä vauhdissa kun korona yllätti meidät ja asiakkaamme. Projektien tuottaminen muodostui mahdottomaksi kaikissa toimintamaissamme ja se pakotti meidät nopeuttamaan muutosta kohti ohjelmistoyhtiötä, Trustmaryn toimitusjohtaja Johannes Karjula sanoo tiedotteessa.

Trustmary on Vendep Capitalin uusimman rahaston ensimmäinen sijoituskohde. Rahoituksen myötä Trustmary aikoo vahvistaa varsinkin ohjelmisto- ja markkinointitiimejään rekrytoimalla 10-15 uutta osaajaa vielä lähikuukausien aikana.

Meillä on erinomaiset mahdollisuudet onnistua kansainvälisesti ja isosti. Trustmaryn tulokset asiakkaidemme verkossa tapahtuvien konversioiden parantamiseksi ovat vakuuttavia. Kasvava paine luottamuksen rakentamiseen ja kaupantekoon verkossa on kaikilla toimialoilla. Vendepin kaltainen kumppani tälle matkalle lähtiessä motivoi koko tiimiämme entisestään, Johannes Karjula sanoo.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että Vendepin vakuuttivat alkuvaiheen sijoituksille tyypillisesti makrotrendien kasvattama markkinaongelma, sekä Trustmaryn intohimoinen tiimi ja teknologiaosaaminen.

Tunnistimme Trustmaryn tiimin vahvuudet jo ensimmäistä kertaa tavatessamme. Sain seurata yhtiötä yli vuoden ja näin sen muuntumisen sijoituskohteeksemme ensimmäisestä palvelumaksun maksaneesta asiakkaasta aina täysimittaiseksi SaaS-yhtiöksi. Lähdemme innolla mukaan tukemaan Trustmaryn loistotiimiä ja vauhdittamaan yhtiön kansainvälistä laajentumista, Vendepin partneri Jupe Arala kertoo.

Pandemia on siirtänyt kaupankäynnin verkkoon ja alasta huolimatta yrityksen kuin yrityksen on nyt kyettävä digitaaliseen kaupankäyntiin.

Digitaalinen luottamus on kriisissä. Kun mietitään verkossa tapahtuvaa konversiota tai kaupankäyntiä, luottamus on avainasemassa. Kaikki tutkimukset näyttävät, että ihmiset luottavat vertaisiinsa. Trustmarylla ratkaistaan juurikin tätä ja tehdään tuloksia mitattavasti asiakkaan verkkosivuilla, Trustmaryn hallituksen puheenjohtaja Mikko Honkanen sanoo.

Ilmoitus

Trustmary kertoo aikovansa julkistaa vielä loppuvuoden aikana useita tuotteen kansainvälistä kilpailukykyä vahvistavia ominaisuuksia. Yhtiö aikoo rekrytoida lisää osaajia ja se aikoo nopeuttaa asiakkaidensa mahdollisuuksia saada entistä parempia tuloksia tuotteen avulla. Trustmaryn tarkoituksena on tuoda asiakkaiden suositukset potentiaalisten uusien asiakkaiden ulottuville ja näin lisätä kauppiaiden myyntiä.
Trustmary teki aikaisemmin nopean liiketoimintamallin muutoksen ja omarahoitteisesti käynnistetty videotuotantoyhtiö muuttui markkinointiteknologiayhtiöksi.

Vendep Capitalin partneri Jupe Arala on liittynyt mukaan Trustmaryn hallitukseen.