Trump pistää TikTokin ja WeChatin pannaan

Heittää kiinalaiset tekniikkayritykset ulos.

Donald Trump on ottanut kovat keinot käyttöön TikTokia ja WeChatia kohtaan, tai tarkemmin sanoen niiden kiinalaista omistaa ByteDancea sekä Tencentia kohtaan. Presidentin määräyksen mukaan nämä sosiaaliset alustat laitetaan pannaan 45 päivän kuluttua. Asiasta raportoi CNN.

Microsoft on äskettäin osoittanut kiinnostusta TikTokia kohtaan ja se saa nyt noin puolitoista kuukautta aikaa ostaa uskomattoman suositun sovelluksen ennen kuin se pysäytetään USA:ssa.

Ilmoitus

Syy miksi sovelluksia ollaan pysäyttämässä on se, että amerikkalaisten henkilötietojen uskotaan joutuvan Kiinan johdolle, Valkoinen Talo kirjoittaa kotisivullaan.

Kun TikTok (ByteDance) on tähän saakka ollut se suuri keskustelunaihe, on helppo unohtaa Tencent. He eivät omista ainoastaan WeChatia vaan on osaomistaja monissa suurissa peliyhtiöissä. Heillä on muun muassa 40 prosenttia osakkeista Epic Gamesissa, joka kehittää ja julkaisee Fortnitea. He omistavat myös Riot Gamesin, joka on muun muassa suurien pelitittelien, kuten League of Legends ja vasta julkaistun Valorantin takana.

Trumpin määräys pitää siis sisällään, että monet suositut pelit ja julkaisijoiden myynti voidaan lopettaa maassa. Mutta meneekö asia niin pitkälle ja keihin se sitten vaikuttaa, sitä ei ole vielä päätetty.