Tornioon avautuu ”maailman suurin Tokmanni”

Pohjoisin Tokmanni avaa ovensa Kittilässä ja sydänsavolaisin Leppävirralla.

Tokmanni juhlistaa tällä viikolla kolmen myymälän avajaisia, minkä lisäksi Kemissä sijaitseva TEX-myymälä vaihtaa Tokmanni-ketjunimen alle. Tavaratalojätti kertoo asiasta tiedotteessa.

Tokmannin omin sanoin maailman suurin Tokmanni avaa ovensa Torniossa ja pohjoisin Kittilässä 3.12.2021 klo 08.00. Vuorokautta aikaisemmin, torstaina 2.12 klo 08.00 avataan myös maailman sydänsavolaisin Tokmanni, joka on sijoitettu Leppävirralle ja korvaa siellä sijainneen aiemman pikkumyymälän.

Ilmoitus

Tornion ja Kemin Tokmannit ovat myös täyden valikoiman ruokakauppoja.

Tornion ja Kemin toimipisteet ovat aiemmin olleet TEX-ketjun myymälöitä, mutta Tokmanni osti TEX-myymälöiden liiketoiminnat kesällä. Tornion Tokmanni on kooltaan ”maailman suurin” ja sen pinta-ala on noin 10 000 neliömetriä.

Tornion myymälämme valtavan koon myötä olemme voineet tuoda tarjolle Tokmannin kaikkien aikojen laajimman tuotevalikoiman. Tokmanni-brändiin liittämisen yhteydessä olemme uudistaneet osaa myymälästä. Asiakkaidemme toiveiden mukaisesti panostamme jatkossakin vahvasti esimerkiksi myymälän elintarvikeosastoon, joka onkin nyt entistä modernimpi, kutsuvampi ja ennen kaikkea monipuolisempi, Tokmannin myynnistä ja toimitusketjusta vastaava johtaja Timo Heimo kertoo tiedotteessa.

Kittilään avattava Tokmanni lunastaa maailman pohjoisimman tittelin Sodankylän myymälältä. Kittilän tavaratalo sijaitsee melko lähellä keskustaa ja lentokenttää eikä pohjoisen suosittuihin matkailukeskuksiin ole pitkä matka.

Uusi myymälämme Kittilässä tuo Tokmannin monipuolista tarjontaa entistä lähemmäs pohjoisimman Suomen asukkaita sekä suosittuja Levin ja Ylläksen laskettelu- ja matkailukeskuksia. Myymälärakennuksemme on aivan uusi, mikä osaltaan auttaa takaamaan miellyttävän asiointikokemuksen, Heimo kertoo.

Leppävirralla puolestaan entinen Tokmanni sulkee ovensa ja se korvataan uudella myymälällä. Uusi myymälä on edeltäjäänsä huomattavasti isompi 2700 neliömetrillä. Uutta on puutarhamyymälä.

Pienen myymälämme Leppävirralla korvaava uusi Tokmanni mahdollistaa sen, että voimme tarjota paikkakunnalla ensimmäistä kertaa ilahduttavan kattavan tuote- ja palvelutarjonnan. Olemme varmoja siitä, että asiakkaamme ottavat edeltäjäänsä tilavamman, viihtyisämmän ja valikoimiltaan monipuolisemman Tokmannin erittäin hyvin vastaan, Timo Heimo sanoo.

Halpaketju tunnetaan sen kunnianhimoisesta vastuullisuusstrategiasta eivätkä uudet myymälät ole tässä poikkeus. Huomiota on kiinnitetty muun muassa energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan, kuten aurinkopaneeleihin.

Ilmoitus

Hävikkiä torjumme muun muassa tuotteiden tilausmääriä ja toimituksia optimoimalla. Lisäksi kaikista Tokmanneista voi ostaa vanhenemassa olevia elintarvikkeita puoleen hintaan kaksi tuntia ennen myymälöidemme sulkeutumista. Täyden valikoiman ruokakaupassamme Torniossa olemme lisäksi päivittäneet elintarvikeosastomme kylmälaitteet uusiin, energiatehokkaisiin malleihin, Heimo kertoo.

Tokmanni kertoo, että avajaisten yhteydessä on tiedossa paitsi hyviä tarjouksia, myös tuotelahjoja, kuten yllätysämpäreitä, jotka jaetaan jonojen välttämiseksi ämpärilipukkeina nopeimmille.

Myymäläavajaisten jälkeen tavarataloketjulla on 196 myymälää kautta maan. Yhtiön tavoitteena on yli 220 myymälän ketju. Tokmanni on julkaissut avaavansa uusia myymälöitä lähitulevaisuudessa myös Espoon Espoonlahden kauppakeskus Lippulaivaan, Nurmijärven Kirkonkylään ja Oulun Ruskoon.