Tokmanni ottaa käytetyt tietokoneet uusiokäyttöön

"Käytetyn laitteen hankinta on monelle myös konkreettinen valinta vastuullisemman kuluttamisen puolesta."

Ilmoitus

Tokmannin verkkokauppa on ottanut myyntiin yrityskäytössä olleita tietokoneita. Uusiokäyttöön vapautuneen tietokoneen ostamalla voi paitsi saada tehokkaan laitteen uutta edullisemmin myös vaikuttaa osaltaan elektroniikkajätteen vähentämiseen. Yrityskäytöstä poistettuja tietokoneita myydään Suomessa jo tuhansia vuosittain, ja trendi on nouseva niin meillä kuin maailmallakin. Tokmanni haluaa olla tässä kehityksessä mukana.

Uusiokäyttöön valmistellut ns. ReUse-tietokoneet ovat herättäneet mielenkiintoa Tokmannilla, ja jo pian maaliskuisten myynnin ensihetkien jälkeen mallivalikoimaa kasvatettiin monipuolisemmaksi. Tällä hetkellä myynnissä on kolme pöytä- ja kuusi kannettavaa tietokonemallia. Laitteet ovat olleet yritysten käytössä noin kahdesta kolmeen vuotta.

Ilmoitus

Asiakkailleen Tokmanni on markkinoinut käytettyjä tietokoneita sloganilla ”Vähän käytetyssä on paljon järkeä”.

– Halpa ja luotettava käytetty tietokone on erittäin hyvä vaihtoehto uudelle vastaavan hintaluokan koneelle ja sopii loistavasti esimerkiksi opiskelijoille ja lapsiperheille pelikoneeksi. Käytetyn laitteen hankinta on monelle myös konkreettinen valinta vastuullisemman kuluttamisen puolesta. Rahan säästämisen lisäksi käytetty tietokone säästää luontoa ja on siten fiksu ekoteko, Tokmannin verkkokauppaliiketoiminnan vetäjä Markus Sinisalo kertoo tiedotteessa.

Yrityskäytössä olleen tietokoneen ostamista Tokmannin verkkokaupasta tukee myös erinomainen hinta-laatusuhde. Ammattikäyttöön suunnitellut tietokoneet ovat tyypillisesti monelta osintehokkaampia ja lujempaa tekoa kuin tavalliset kuluttajamarkkinoille suunnatut edullisen hintaluokan laitteet. Laitteissa käytetään usein tavanomaista tehokkaampaa prosessoria, parempaa jäähdytystä ja lujaa metallikuorta tavallisen muovikotelon sijasta.

– Tarvittaessa laitteiden komponentteja voidaan myös vaihtaa parempiin. Esimerkiksi toimistokäyttöön tehdystä pöytäkoneesta saadaan pienin muutoksin järeä pelikone, jossa vaativampikin grafiikka toimii sulavasti, Sinisalo sanoo.

Tokmannin verkkokaupan valikoimissa olevat ReUse-tietokoneet on huollettu ja puhdistettu läpikotaisin sekä alustettu uutta käyttöä ja käyttäjää varten. Heti käyttövalmiisiin laitteisiin on asennettu suomenkielinen Windows-käyttöjärjestelmä. ReUse-tietokoneilla on vuoden ja akuilla kolmen kuukauden takuu.