Tokmanni: ”Liikevaihto kasvoi ja liikevoitto parani”

Liikevaihto kasvoi 7 prosenttia ja oli 280,1 miljoonaa euroa.

Tokmanni kertoo tänään kolmannen vuosineljänneksen tuloksen. Tokmannin liikevaihto kasvoi 7 prosenttia ja oli 280,1 miljoonaa euroa edellisvuoden 261,7 miljoonaan euroon verrattuna. Vertailukelpoinen liikevoitto laskeutui 26,1 miljoonaan euroon vertailukauden 24,0 miljoonasta eurosta.

Tokmannin myynnin kehitys jatkui hyvänä kolmannellakin neljänneksellä. Onnistuimme kasvattamaan Tokmannin liikevaihtoa 7,0 % (13,1 %), vaikka edellisvuoden vertailuluku oli korkealla tasolla. Asiakaskäynnit myymälöissämme kasvoivat 1,3 %, ja keskiostos kasvoi 5,7 %. Kolmannella neljänneksellä myynnin kasvu oli selvästi parasta vapaa-ajan ja kodintekniikan, pukeutumisen ja puutarhan tuoteryhmissä. Myynnin kasvua tuki osaltaan elokuussa lanseerattu Tokmanni Klubi -kanta-asiakasohjelma, joka on herättänyt suurta mielenkiintoa asiakkaissa ja yhteistyökumppaneissa. Tähän mennessä Tokmannin kanta-asiakasohjelmaan on liittynyt jo noin 0,5 miljoonaa asiakasta. Myös Tokmannin verkkokaupan myynti jatkoi kasvuaan, joka oli 64,7 % (154,8 %) kolmannella neljänneksellä, toimitusjohtaja Mika Rautiainen kirjoittaa raportin yhteydessä.

Ilmoitus

Maailmalla vallitseva materiaalipula sekä kasvaneet rahtikustannukset on noteerattu myös Tokmannilla, mutta yhtiö on selviytynyt tilanteesta muun muassa toimivien kumppanuuksien ja sopimusten ansiosta.

Tilanne maailmanmarkkinoilla on tällä hetkellä poikkeuksellinen. Raaka-aineiden hinnat ovat nousseet selvästi ja tuotteiden saatavuus on heikentynyt joidenkin tuotteiden osalta. Myös rahtikustannukset ovat nousseet merkittävästi. Hyvien yhteistyökumppanuuksien ja -sopimusten avulla Tokmannin rahtikustannukset ovat kuitenkin nousseet markkinahintoja vähemmän ja rahtikapasiteettia on ollut saatavilla. Siten olemme pystyneet varmistamaan tuotteiden hyvän riittävyyden myymälöissämme kuluneella neljänneksellä sekä tulevaan joulukauppaan. Kustannuspaineista huolimatta Tokmannin tuloskehitys jatkui kasvaneen liikevaihdon myötä hyvänä kolmannella neljänneksellä ja vertailukelpoinen liikevoitto parani ollen 26,1 (24,0) miljoonaa euroa, Mika Rautiainen kirjoittaa.

Tammi-syyskuun välisellä ajanjaksolla Tokmannin liikevaihto on kasvanut 8,2 prosenttia ja oli 807,7 miljoonaa euroa (746,7). Vertailukelpoinen liikevoitto oli 65,2 milj. euroa (54,9).

Tokmanni kirjoittaa ennustavansa liikevaihdon kasvua vuodelle 2021. Konsernin euromääräisen kannattavuuden (vertailukelpoinen liikevoitto) ennakoidaan paranevan ja olevan 105–115 miljoonaa euroa.