Tokmanni esitteli ennätysvuoden tuloksen

”Vuonna 2020 kaikki Tokmannin myymälät olivat avoinna eikä yhtiön tarvinnut turvautua lomautuksiin.”

Halpaketju Tokmanni raportoi tänään viime vuoden tuloksia. Ennätysvuosi päättyi vahvaan neljännekseen. Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto oli loka-joulukuussa 45,3 miljoonaa euroa, verrattuna edellisvuoden 32 miljoonaan euroon. Samalla ajanjaksolla liikevaihto kasvoi 14,6 prosenttia ja oli 326,5 miljoonaa euroa. Edellisvuoden liikevaihto ajanjaksolla oli 284,8 miljoonaa euroa.

Tammi-joulukuun vertailukelpoinen liikevoitto laskeutui 100,2 miljoonaan euroon, verrattuna edellisvuoden 70,4 miljoonaan euroon. Liikevaihto tammi-joulukuussa oli historian ensimmäisen kerran yli miljardi euroa, tarkemmin sanoen 1073,2 miljoonaa.

Ilmoitus

Yhtiön toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoo vuosiraportissa, että Tokmanni sai viime vuonna suuren määrän uusia asiakkaita ja kanta-asiakkaiden ostot kasvoivat merkittävästi.

Vuoden 2020 aikana Tokmannin laajasta valikoimasta ostettiin erityisen hyvin piha- ja puutarhakalusteita, urheilu-, hyvinvointi- ja harrastustuotteita, kodin sisustustuotteita sekä pesu- ja puhdistusaineita, Rautiainen kirjoittaa raportissa.

Tokmannin myymälät olivat avoinna koko viime vuoden ajan eikä yhtiön tarvinnut turvautua lomautuksiin.

Koko vuoden asiakasmäärä kasvoi 3,2 prosenttia ja keskiostos 10,1 prosenttia.

Tokmannin verkkokauppa kasvoi viime vuonna trendin mukaisesti reilut 124 prosenttia.