Tokmanni: Ensimmäisen neljänneksen liikevaihto kasvoi 13,6 prosenttia

Verkkokaupan myynti kasvoi 145,5 prosenttia.

Tokmanni kertoo tänään vuoden ensimmäisestä neljänneksestä, jolloin yhtiön liikevaihto kasvoi 13,6 prosenttia 226,1 miljoonaan euroon, edellisvuoden 199 miljoonaan euroon verrattuna.

Vertailukelpoinen liikevoitto (EBIT) oli 6,8 miljoonaa euroa, edellisvuoden 0,3 miljoonaan euroon verrattuna.

Ilmoitus

Tokmannin liikevaihto kasvoi 13,6 %. Kaikki tuoteryhmät kasvoivat vahvasti, ja erityisen kovaa kasvu oli vapaa-ajan ja kodintekniikan tuotteissa. Verkkokaupan myynti kasvoi 145,5 %. Asiakaskäynnit myymälöissä pienenivät 0,8 % ja keskiostos kasvoi 14,5 %. Asiakaskäyttäytymiseen vaikutti voimakkaasti koronapandemian hallintaan liittyvät toimenpiteet ja rajoitukset. Tokmannilla koronatartunnat ovat pysyneet hyvin matalalla tasolla. Kiitos asiakkaillemme vastuullisesta toiminnasta myymälöissämme ja tokmannilaisille jaksamisesta koronakriisin keskellä, toimitusjohtaja Mika Rautiainen kirjoittaa raportissa ja jatkaa:

Liikevaihdon kasvu, myyntikatemarginaalin paraneminen ja kulujen hallinta kirittivät liikevoiton kasvuun. Vertailukelpoinen liikevoitto oli ensimmäiselle neljännekselle ennätyksellinen 6,8 (0,3) miljoonaa euroa.

Verkkokaupan osuus liikevaihdosta oli 1,3 prosenttia, edellisvuoden 0,6 prosenttiin verrattuna.