Tiedossa sivubisnes jopa sadoille

Vähänkäytetty.fi aikoo uudistaa nettikirpputorinsa tarjoamalla uudenlaisen palvelumallin: myyjä vain lähettää tuotteet, muut hoitavat niiden kuvaamisen ja hinnoittelun.

Vuonna 2014 aloitetun Vähänkäytetty.fi nettikirpputorin kautta on myyty tähän mennessä jo yli miljoona tuotetta. Sivuston kautta siis kuka tahansa voi myydä käytetyt vaatteensa ja eilen yhtiö ilmoitti, että nyt myynnistä aiotaan tehdä kiireiselle ihmisille vieläkin helpompaa. He lanseeraavat uuden Helposti-palvelun ja aikovat palkata satoja niin sanottuja kirppismestareita. Kirppismestari kuvaa ja hinnoittelee vaatteet myyjän puolesta, jonka tehtävänä on vain lähettää vaatteet heille.

Kirppismestarin työ on mukava lisäbisnes, jota voi tehdä esimerkiksi omasta kodistaan käsin.

Ilmoitus

Tavoitteemme on, että vaatteiden myynti olisi yhtä helppoa kuin pantillisten pullojen palauttaminen. Tuotteita voi nyt myydä Helposti-palveluna antamalla tehtävän Kirppismestarille, jolloin myyjä edistää sekä kiertotaloutta että pääse työllistämään muita, Vähänkäytetty.fi:n perustaja ja toimitusjohtaja Ossi Salo kertoo.

Vaatteiden tuotot jaetaan myyjän ja kirppismestarin kesken.

 

Loppuvuoden tavoite: 100 000 vaatetta

Vähänkäytetty.fi teki tämän tienoilta pilotin viime kesänä. Siihen osallistui kymmeniä kirppismestareita, joista esimerkiksi normaalisti epäsäännöllisin työajoin ravintolassa työskentelevä Johanna Nieminen on tyytyväinen tehtävään.

Olen päätyökseni töissä ravintolassa, jossa tuntimäärät vaihtelevat ja ovat epäsäännöllisiä. Kirppismestarin työ on ollut helppo joustavuuden takia yhdistää päätyöhöni. Olenkin saanut mukavasti tienattua lisätienestejä sekä saanut hyvän fiiliksen siitä, että käytetyt vaatteet löytävät uudet omistajat, hän sanoo.

Vähänkäytetty.fi:n kautta voi klikata tuotteita kotiin monelta eri myyjältä samalla kertaa. Loppuvuoden aikana yhtiön tavoitteena on myydä vielä 100 000 second hand-vaatetta, Vähänkäytetty.fi summaa julkilausumassa.

 

 

Ilmoitus

Kirppismestarin työ lyhyesti:

 

  1. Ilmoittaudu Kirppismestariksi osoitteessa fi.
  2. Vähänkäytetty.fi kouluttaa sinut ilmaiseksi, jonka jälkeen teet toimeksiantosopimuksen heidän kanssaan.
  3. Ihmiset lähettävät vaatteita, asusteita ja kenkiä Vähänkäytetty.fi:lle, ne tarkistetaan ja toimitetan kirppismestareille kotiin.
  4. Kirppismestari kuvaa, hinnoittelee ja lisää tuotteet myyntiin.
  5. Vähänkäytetty.fi noutaa tuotteet kotoasi ja hoitaa kaiken siitä eteenpäin.
  6. Myyntituotot jaetaan reilusti puoliksi Kirppismestarin ja vaatteiden myyjän kesken.
  7. Kirppismestarina laskutat työstäsi joko kevytyrittäjäpalvelun kautta tai omalla y-tunnuksellasi. (Lähde: Vähänkäytetty.fi)