TE: Makia siirtyi palautettaviin pakkauksiin verkkokaupassa

Kallis muutos.

Vaatteita ja kenkiä myyvä Makia Clothing on lopettanut kertakäyttöpakkausten käyttämisen verkkokaupassa, kertoo Talouselämä. Jatkossa postitukseen käytettävät monikäyttöpakkaukset voi palauttaa yhtiölle takaisin. Pakkaukset tarkastetaan, puhdistetaan ja palautetaan sitten takaisin käyttöön.

Ilmoitus

Siirtyminen palautettaviin pakkauksiin ei ole mikään halpa ratkaisu, sillä käytettävien RePack-pakkausten käyttö maksaa muutamia euroja kerralta, kun taas kertakäyttöpakkaukset maksavat noin 50 senttiä kappaleelta.

Jotta asiakkaat saadaan innostumaan muutoksesta, yhtiö on päättänyt palkita pakkaukset palauttaneet asiakkaansa kymmenen euron lahjakortilla kesä-heinäkuussa.

5 000 pakettia vuodessa

Makian verkkokaupan vetäjä Tuuli Malmivaara kertoo Talouselämälle, että yrityksellä on varaa pakkausten vaihtamiseen, koska verkkokaupan palautusprosentti on toimialan keskiarvoa alhaisempi ja verkkokaupan osuus liikevaihdosta on maltillinen. Yritys arvioi postittavansa tänä vuonna noin 5 000 pakettia.

Makia on tarjonnut RePackia aiemminkin vaihtoehtona asiakkailleen, mutta jatkossa se on ainoa pakkausvaihtoehto.

- Koimme, että on arvojemme mukaista vaihtaa kierrätettäviin pakkauksiin. Siinä on vähän samaa filosofia kuin tuotteissamme. Ne eivät ole yhden sesongin kertakäyttökamaa, Malmivaara toteaa.

Suomalaisia RePack-pakkauksia käytetään yli 40 verkkokaupassa kymmenessä maassa. Pakkauksen on tarkoitus kestää vähintään 20 käyttökertaa.