Täyskäännös TikTok-kaupoissa – myynti vaarassa

Kiinalaiset rajoitukset esteenä.

TikTokin mahdollinen myynti USA:ssa on törmännyt uusiin esteisiin. Sovellus kielletään maassa syyskuun puolivälistä, mikäli se ei vaihda Bytedancelta toisiin käsiin.

Donald Trump on aiemmin ilmoittanut, että sovellus on turvallisuusriski ja että se saattaa jakaa käyttäjien dataa Kiinan hallinnon kanssa.

Ilmoitus

Sen jälkeen useat amerikkalaiset jätit ovat osoittaneet kiinnostusta kyseistä sosiaalista mediaa kohtaan. Eikä vähiten Microsoft, Oracle ja Walmart, jotka ovat kiinnostuneita sovelluksen amerikkalaisesta toiminnasta, mutta se saattaa olla luultua vaikeampaa.

Wall Street Journalin mukaan kiinalaisen hallinnon on nimittäin hyväksyttävä mahdollinen kauppa, sen jälkeen kun he ovat laittaneet tekniikanviennille rajoituksia. Se saattaa siis vaikeuttaa kauppaa huomattavasti ja nyt aikaa alkaa olla vähän.

Tietojen mukaan Bytedance on kuitenkin etsimässä vaihtoehtoisia ratkaisuja tehdäkseen niin Kiinan kuin USA:n tyytyväiseksi. Kyseessä voi olla esimerkiksi amerikkalaisyritysten, jotka sijaitsevat USA:ssa, käyttäminen tietojen tallentamiseen. Mutta siltäkään osin päätöksiä ei ole tehty.