Tavarataloketju Hong Kong ruotsalaisomistukseen

Kaupan myötä Rusta ja Hong Kong saavuttavat yhdessä aseman Pohjoismaiden johtavana halpatavaraketjuna.

Tavarataloketju Hong Kongin koko osakekanta siirtyy ruotsalaisen halpatavaraketju Rustan omistukseen. Hong Kongin tavoin Rusta keskittyy kodin- ja vapaa-ajantuotteiden vähittäismyyntiin. Yrityskaupan myötä yritykset saavuttavat yhdessä aseman Pohjoismaiden johtavana halpatavaraketjuna.

Ilmoitus

Yrityskaupan jälkeen Rusta-konserni käsittää yli 150 tavarataloa ja sillä on noin 3 000 työntekijää. Liikevaihdon arvioidaan yltävän lähes 7 miljardiin Ruotsiin kruunuun kuluvalla tilikaudella.

- Rustan kautta pääsemme osaksi Pohjoismaiden kehittyneimpiä toimitusketjuja. Yrityskauppa antaa Hong Kongille vakaan taloudellisen pohjan, mahdollistaa merkittävät volyymiedut ja toteutuneen kaupan kautta pääsemme osaksi Rustan laajaa tuotevalikoimaa, toteaa Hong Kongin toimitusjohtaja Matti Vassinen lehdistötiedotteessa.

Yhtenäinen liiketoimintafilosofia

Ruotsalainen Rusta on perheomisteinen yritys, jolla on 90 myymälää Ruotsissa. Norjassa vuodesta 2014 toimineella ketjulla on 22 myymälää. Myös Saksaan on avattu kaksi tavarataloa, ja suunnitelmissa on kahden uuden tavaratalon avaaminen Saksaan kuluvan vuoden aikana.

- Rusta on jo kauan suunnitellut laajenemista Suomen markkinoille, ja nyt toteutuneen yrityskaupan myötä saavutamme yhdessä Hong Kongin kanssa markkinajohtajan aseman pohjoismaisella halpatavaramarkkinalla. Yrityksillä on samankaltaisuuksia eri tuotekategorioiden välillä, yhtenäinen liiketoimintafilosofia ja yritykset täydentävät toistensa markkina-alueita, toteaa Rustan toimitusjohtaja Göran Westerberg tiedotteessa.

Rustan visio on olla vähittäistavarakaupan ykkönen. Yrityksen liikevaihto viime vuonna oli 5 miljardia Ruotsin kruunua. Vuosittain yli 75 miljoonaa asiakasta vierailee Rustan tavarataloissa. Hong Kong Suomi Oy operoi 24 Hong Kong -tavarataloa, verkkokauppaa ja neljää Hong Kong Garden Center -puutarhamyymälää Suomessa. Tavaratalot sijaitsevat Vaasa - Kuopio -linjan eteläpuolella.