Tavaratalojätti sulkee 100 kauppaa verkkokaupan puristuksessa

Kolmasosa myynnistä nettiin.

Ilmoitus

Verkkokaupan nopea kasvu ei välttämättä tiedä hyviä uutisia kaikille kauppayrityksille. Suuret kansainväliset ketjut, jotka tarvitsevat runsaasti liiketilaa ovat helisemässä.

Nyt brittiläinen, Suomessakin toimiva, tavarataloketju Marks & Spencer ilmoittaa sulkevansa liikkeitä Iso-Britanniassa. Yritys on aikaisemmin ilmoittanut sulkevansa liikkeitä, mutta nyt se nopeuttaa tahtia.

Uuden suunnitelman mukaan yritys lakkauttaa yhteensä sata liikettä vuoteen 2022 mennessä, eli 14 enemmän kuin aikaisemmin ilmoitettu. Tähän mennessä Marks & Spencer on jo sulkenut 21 liikettä. Syynä liikkeiden sulkemiseen on kaupan digitalisaatio.

"Olemme edistyneet"

Yritys ilmoittaa lehdistötiedotteessa, että sen tavoitteena on että kolmasosa kokonaismyynnistä tapahtuisi verkkokaupassa.

- Olemme edistyneet rakennemuutoksessamme, jossa pyrimme tekemään kaupoistamme asiakasystävällisempiä ja samalla tukemaan kasvuvauhtia verkossa. Kauppojen sulkeminen ei ole helppoa, mutta ratkaisevaa Marks & Spencerin tulevaisuudelle, kertoo Sacha Berendji, vähittäismyynnin ja kiinteistöjen vastaava henkilö.

Vaikka Marks & Spencer vähentää liikkeiden määrää, niin tarkoituksena on, että jäljelle jäävät laajentuvat ja nostavat tasoaan. Kivijalkakaupat panostavat tulevaisuudessa enemmän inspiraatioon ja verkkokaupan markkinointiin.